Logo
Одштампајте ову страницу

Након трамваја ”двојка”, поезија се сели на брод

Оцените овај чланак
(3 гласова)

POZIVNICAAAAБЕОГРАД - Са стајалишта “Ушће”, на новобеоградској обали Дунава, преко пута Палате Србија, иза ТЦ ”Ушће”, 1. августа у 20 сати, на својеврсно поетско крстарење кренуће путници бродa Јахтинг Клуба Кеј из Београда.


Током деведесет минута крстарења, путници ће моћи да чују стихове и прозне одломке различитих књижевних стилова и генерација. Програм ће отворити песнички трио КРИЛАТЕ ПЕСМЕ: Гордана Влајић, Иванка Радмановић и Милосава Павловић, чланице Удружења књижевника Србије и иницијаторке пројекта ”Странице за станице” који има за циљ да поезију и лепу писану реч ”доведе” пред публику - путнике у различитим средствима јавног превоза.


Своје песме или краћу прозу, током овог поетског крстарења, говориће и књижевница Гордана Пешаковић, гошћа из Америке, реномирани књижевници Иван Лаловић и Немања Драгаш, млади песници Марко Р. Катић и Богдан Здјелар, као и Јасмина Радовановић, која ће дебитовати песмама из будуће збирке ”Жена у читању”.


Новинар и коаутор ”Кафанологије”, социолог Димитрије Буквић ће, кроз краће одломке, промовисати своју будућу збирку кратких прича, а публика ће чути и у стихове Радомира Андрића, председника Удружења књижевника Србије и недавног добитника поетске награде ”Васко Попа”.


“КРИЛАТЕ ПЕСМЕ и пријатељи” своје књижевне наступе организују на местима нетипичним за промоцију поезије:


- Говориле смо поезију у школама, отвореним просторима, у музеју, у Миксер Хаусу, у трамвају, ево нас сада на броду... До краја лета, доћи ћемо и пред путнике једног од возова, а у току су преговори и за авион, - рекле су песникиње.


Суорганизатор поетског крстарења је Јахтинг Клуб Кеј. Од посебног је значаја и њихова сарадња са Градском управом града Београда и Секретаријатом за привреду. Ове институције су, наиме, препознале и подржале иницијативу да у оквиру промоције река Београда и речног туризма, грађанима Београда поклоне бесплатно крстарење бродовима Јахтинг Клуба Кеј Дунавом и Савом од 1. јула до 1. новембра 2016. сваког понедељка, среде и петка.


Маршрута пловидби, па тако и овог поетског крстарења је: Јахтинг клуб "Кеј" – Коњско острво – Ушће (Срећна бова ) – део Ратног острва – СЦ "25.мај" – Небојшина кула – Калемегдан – Пристаниште ЈРБ – Бранков мост – Поглед на Савске мостове - Музеј савремене уметности – Акваторијум – Речна флотила – Јахтинг клуб "Кеј".

 

Како би сви заинтересовани Београђани бесплатно пловили Дунавом и Савом, потребна је обавезна благовремена резервација на један од бројева телефона:


064 825 11 20 или 064 825 11 50


Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено недеља, 31 јул 2016 14:31
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Најновије од Марина Трмчић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015