Кућа Добрих Вести

Login

Импресивни утисци са Балкан Купа у Сјеници

Оцените овај чланак
(2 гласова)

KDVBIATLONСЈЕНИЦА - Све се у Сјеници дешавало у границама моћи вредног и марљивог организатора, а највећа награда уз постигнуте резултате на велелепној стази „Жари“ остала је у срцима, расположењу и успоменама које су са Пештерске висоравни понели у Грчку, Бугарску, Македонију, Румунију, Хрватску, БиХ, листом баш сви, такмичари, тренери, судије, руководства репрезентација. Лепе вести нису се задржале само у делокругу Балкана, одјекнуле су много, много даље.

 

Биатлонци већ деценијама „пале масу“ на светским меридијанима. Ми смо још увек далеко од таквих призора, али на правом смо путу да их заволимо, по неком другом принципу, испунимо хармонијом и унутрашњим задовољством. Баш онако како су то учинили такмичари на стази „Жари“.

 

Амбијент са Балкан Купа као неминовност намеће закључак испуњен једино оптимизмом. У односу на неку званичну хијерархију спорта, вредни спортисти, биатлонци на правом су путу да и на нашој спортској сцени изађу из анонимности и у блиској будућности изгубе улогу аутсајдера.

 

Баш у биатлону, као на бројним другим борилиштима, нема оних збуњујућих фактора који могу да униште професионализам и такмичарски дух. Размишљања истинских заљубљеника у овај спорт усмерена су на прави начин. Њихова приврженост, испољава се у правом тренутку, а велико задовољство и подршка сваком такмичару, без обзира на боју дреса, пружа мисаоним препознавањем вештине, уложеног труда и спортског умећа.

 

На стази „Жари“ догодио се увод какав се само пожелети може за излазак на снег и почетак зимске такмичарске сезоне. Одзив такмичара на завидном, рекордном нивоу (60 из седам држава). Најмеродавнији и најстручнији на челу са бугарским стручњаком Венциславом Илијевим, техничким делегатом, како то и приличи спортским величинама нису имали разлога да скривају задовољство.

 

VENCISLAVKDV

 

„Подарили су нам сви такмичари изузетан спортски доживљај, потврдили да су током лета вредно радили и припремали се за наступе на међународној сцени. Показали су завидан ниво спремности, сагледали огромну разлику између тренинга где нема стреса и оптерећења императивом победе и званичног такмичења пуног емоција и жеље за што бољим пласманом. Идеја да летњи и зимски биатлон буду у „егалу“ је сјајна, испунила би комплетну сезону. Преостало је још пуно рада и финеса, али очекујем завидну форму када почне сезона. Тада су на врхунцу циљеви, до неба високи мотиви“, анализирао је Балкан Куп, Илијев.

 

Ђоко Динески, међународни судија из Македоније као да је у Сјеници пронашао себе. Одлично познаје домаћине и организатора пун је хвалоспева на рачун тренерског и такмичарског кадра селекције Србије.

 MAKEDONACKDV

 

„Тренер репрезентације Србије и мој велики спортски пријатељ Алмир Џековић, уложио је пуно труда и напора да све буде на врхунском нивоу. Pосебно ме радује чињеница да ради у тандему са стручњаком светског ранга, Венциславом Илијевим. Сви се трудимо да од Илијева „украдемо“ бар делић богатог знања и искуства. Поносни смо што је човек таквог калибра овде са нама, несебично нам помаже и надам се да ћемо сви поентирати, а посебно Србија. Стаза је заиста сјајна, грађани Сјенице гостољубиви, за нас ће сваки преостали дан боравка на стази „Жари“ бити од непроцењиве користи“, рекао је Динески.

 

Организатор је уложио велики труд, утисци и импресије су више него позитивни. То потврђују речи Генералног секретара Биатлон савеза Хрватске Робертa Контакa.

 HRVATKDV

 

„Биатлон савез Србије је направио велики искорак напред изградњом ски стазе „Жари“ када су у питању сви сегменти за развој овог спорта. Задивљен сам призором на прелепој Пештерској висоравни. Верујем да ће се све позитивно одразити на будућност и популарност биатлона у Србији. Грађанима дугујемо захвалност на пријатној и љубазној добродошлици, осећају да смо одувек део њихове средине и увек ће уследити позитиван одговор на сваки позив за учешће на такмичењу у Сјеници. Туристичка понуда овог прелепог поднебља, која је од битног значаја за спортске манифестације, није изостала, налази се на завидном нивоу“, изјавио је  Контак.

 

За тренера репрезентације БиХ Томислава Лопатића дилеме нема.

 BOSANACKDV

„Долазим овде од почетка градње ски центра и морам рећи да је рол бан врхунски. Стаза је одлична за тренинге, добре конфигурације, прилагођена учењу технике, тако да се такмичар могу врхунски припремати. Сјеницу већ видим као нову, велику дестинацију балканског и европског Купа у биатлону“, рекао је Лопатић.

 

И тако редом. Похвала за похвалом које су, нема сумње, уз беспрекорног домаћина највише обрадовале председника Биатлон савеза Србије мр Миливоја Илића.

 milivojeKDV

 

„Масовност, организација, гостопримство, морам заиста поновити све што су рекли и моји претходници. Наравно посебно радује и рекордан број учесника на Балкан Купу. Има још пуно тога што би овај спортски догађај и Сјеницу могао сврстати у центар који нам је подарио младост којој смо се дивили на стази, али и обогатили историју биатлона у Србији. Сигуран сам да ће свако наредно такмичење бити још масовније и допринети да овај крај  постане познат и препознатљив центар на спортској мапи Европе. Бићемо стрпљиви, али и уверени да ће се то ускоро и догодити. Верујемо у себе, добру организацију унутар савеза, остварење амбициозних планова. То је по свим параметрима показао и овај Балкан Куп“, истакао је по окончању велике и значајне манифестације председник Илић.

KDV111

 

KDV444

KDV777

 

KDVSTREL

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено уторак, 09 август 2016 15:57
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија