Logo
Одштампајте ову страницу

Дванаести Београдски карневал бродова 27. августа на Савској променади

Оцените овај чланак
(4 гласова)

PLOVIDBAKONFБЕОГРАД - Београдски карневал бродова, 12. по реду, биће одржан у суботу, 27. августа, најављено је на конференцији за штампу одржаној у Скупштини града Београда. Програм ће трајати од 17 до 23 часа на Савској променади (између Бранковог моста и моста Газела). 

 

Сви љубитељи бродова и воде моћи ће и ове године да уживају у дефилеу атрактивних речних пловила који ће трајати два сата и кренуће од Бранковог моста, па све до Газеле (заинтересовани за учешће у програму на води могу се пријавити на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ), а на обали ће се, паралелно са тим одржавати разне активности за децу и одрасле.

 

У програму на обали учествоваће Миња Субота, Ивана Петерс, Леонтина Вукомановић и хор „Чаролија“, уметнички центар „Талија“, плесачи београдских плесних школа, виолинисткиња Катарина Ђокић, гудачки квартет Пандора, а у вечерњим сатима, од 21,30 часова група „Неверне бебе“.


Програм на бини почиње у 17 часова, програм на води у 18,30 часова, а програм на бини се наставља у 20 часова, а за крај је као изненађење најављен ватромет.


Водитељ програма је Воја Недељковић.


Званичан почетак манифестације биће обележен церемонијалним спуштањем у воду макета бродова, радова ученика основне школе „Ђуро Стругар“.


Организатор ове манифестације је Туристичка организација Београда www.tob.rs, а под покровитељством Града Београда и уз помоћ и подршку свих градских служби, јавних и комуналних предузећа и институција.
Поносни спонзор Карневала је „Идеа“, уз подршку „Фрикома“ и „Мивеле“.


На конференцији за медије је представљен програм овогодишњег издања манифестације Београдски карневал бродова, учесници и извођачи програма на води и обали.



На конференцији су говорили


Андреја Младеновић, заменик градоначелника Града Београда, који се присетио скромних почетака ове манифестације која се сада одвија у предивном амбијенту и истакао, имеђу ост алог, да је Карневал једна од најлепших манифестација у Београду и да је она спојила оно што се чинило неспојивим.

 PLOVIDBA222222


Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, који је истакао значај ове манифестације на развој туризма, али и као прилику да деца науче много тога о Београду, па је зато организован посебан програм за децу, док је целокупна манифестација замишљена као породична манифестација.


Леонтина Вукомановић, Дечији културни центар Београд, рекла је да је то Карневал осмеха, радости и среће и позвала све да дођу да се опусте од свакодневнице и уживају.


Милан Ђурђевић, група „Неверне бебе“ рекао је да макете бродова које су школарци направили у оквиру својих радионица указују на велику креативност наше деце и да показују куда пловимо, честитао је нашим спортистима и научницима и такође је позвао све на добру забаву којој ће његова група допринети читавим концертом, а не неким кратким насупом.


Поред тога, из градских служби обећан је пун конфор и безбедност свих који дођу на ову манифестацију.
Карневал бродова, права препорука да лепо и опуштено крај воде проведете викенд!

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 август 2016 18:01
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015