Logo
Одштампајте ову страницу

Посета министра Владана Вукосављевића Кини

Оцените овај чланак
(2 гласова)

MINISTARБЕОГРАД - Министар културе и информисања Владан Вукосављевић предводи делегацију Републике Србије на Међународном сајму књига у Пекингу од 24. до 28. августа, на коме је Србија ове године, уз петанест земаља централне и источне Европе, почасни гост, саопштено је из Министарства културе и информисања.

 

У име свих земаља почасних гостију, министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић је поздравио члана Политбироа ЦК КП Кине надлежног за културу, Лиу Јуншанa.


Током сусрета је изражено обострано задовољаство поводом даљег унапређења стратешког партнерства и сарадње између Србије и Кине, посебно у области културе, чему је значајан допринос дала историјска посета председника НР Кине Си Ђинпинга Србији. Током заједничког обиласка штанда Републике Србије на сајму књига обострано је потврђен значај и подстицајна улога коју Србија има у формату сарадње 1+16.

 

MINISTAR111
После сусрета са Лиу Јуншаном, министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић срео се са Јен Сјаодонгом, замеником министра за штампу и издаваштво Кине. У наставку свечаности, министар Вукосављевић је имао посебну част да се међу представницима 15 земаља на Међународном сајму књига у Пекингу први обрати домаћинима и новинарима на свечаном отварању павиљона почасних гостију.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Најновије од Марина Трмчић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015