Logo
Одштампајте ову страницу

Први јесењи позоришни фестивал Емира Кустурицe

Оцените овај чланак
(2 гласова)

JesenjipozorisniБЕОГРАД - Први Јесењи позоришни фестивал редитеља Емира Кустурице биће одржан 19. и 20. новембра на Мећавнику, Мокра Гора, уз подршку компаније НИС.


Оснивањем Јесењег позоришног фестивала уз мото “Дрво које живот значи”, наш прослављени редитељ заокружује своју идеју да свако годишње доба има један фестивал чиме Мећавник исцрпљује своју сврху окупљања младих уметника.


„Моја жеља је да се Мећавник све више претвара у културну институцију, па утолико та идеја да свако годишње доба има један свој фестивал, заправо је испуњење сна о сврси тог простора, слично Андрићграду. Намера ове куће или овај ентузијазам упућен је на стварање, ојачавање крвне слике света колико је то могуће, без огромних амбиција, јер свет се мења великим ударима и великим променама. А ово је тихи рад барем на тим брдима која су до јуче били недођија, а сад одједном долазе највећи уметници света”- изјавио је Емир Кустурица најављујући позоришни фестивал, а најављено из прес службе "Кустендорфа".


Представа „Укалупљивање – Трагедија лоптања у Срба“


Прве вечери Јесењег позоришног фестивала гостоваће Факултет драмских уметности из Београда и УК “Вук Стефановић Караџић” са представом “Укалупљивање – Трагедија лоптања у Срба”, Страхиње Маџаревића у режији Максима Милошевића.


Факултет уметности у Косовској Митровици другог дана фестивала извешће представу “Плеу Стриндберг”, Фридриха Диренмата у режији Јовице Павића.


Публика на Мећавнику међу првима ће у Србији моћи да погледа најновију представу Атеља 212. Свега пар дана након београдске премијере, “Деца радости” Милене Марковић у режији Снежане Тришић затвориће Јесењи позоришни фестивал.


Селекција фестивала поверена је младом редитељу Милану Нешковићу који иза себе има више успешних и награђиваних представа на сценама најеминентнијих позоришта у Србији.


Поред представа, током дана биће одржана радионица из позоришне режије док ће у вечерњим сатима 19. новембра, бити концерт бенда Екстра 5.


Јесењи позоришни фестивал, уз зимски Кустендорф, пролећни Сајам књига и летњи музички фестивал Бољшој, затвара годишњи циклус фестивала Емира Кустурице.


Фестивал организује Раста Инт.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015