Logo
Одштампајте ову страницу

Промоција књиге “Где је моја кућа” у Панчеву

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ivankaБЕОГРАД - У Народном музеју Панчево, 16. децембра са почетком у 19 часова биће одржана промоција књиге Иванке Радмановић “Где је моја кућа”.


Реч је о збирци поезије и кратких прича.


Књига је изашла из штампе почетком октобра, а издавачи су Прометеј, Нови Сад и Удружење књижевника Србије. Први пут биће представљена читаоцима на Београдском сајму књига, на штанду Прометеја, као и на штанду Управе за дијаспору.


Стихове ће на промоцији говорити Ђорђе Марковић драмски уметник, док ће музичка прања Марковићу бити Никола Ђурица (кларинет).


За разлику од претходних збирки “Амарант” или О бесмртној љубави (АРТЕ 2013, награда ПОЕТ) и “Рајски кавез” ( Удружење књижевника Србије, 2014, награда Милан Ракић) у овој књизи, уместо љубавном поезијом, ауторка се представља рефлексивном песмама.


Књига има шест циклуса, од којих сваки почиње причом. Кроз симболику, сликање природе, кроз ликове оних који су минули, циљ ове књиге је био да на несвакидашњи начин прикаже физичко и духовно окружење у коме обитавамо, трагања са којима се суочавамо, однос према пролазности живота, људској судбини.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 13 децембар 2016 10:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015