Logo
Одштампајте ову страницу

Kонцерт "Зимска музичка чаролија"

Оцените овај чланак
(3 гласова)

galakoncertБЕОГРАД - Након великог успеха, током наступа Дечје филхармоније пред више од 10.000 гледалаца на летњем концерту на Ташмајдану 2016. следи још једна сјајна, музичка посластица - "Зимска музичка чаролија".


Гала новогодишњи концерт Регионалне дечје филхармоније који ће бити одржан у четвртак, 12. јануара у Сава Центру са почетком у 20 часова.


Регионална дечја филхармонија и Фондација „Деца деци“ позивају родитеље и баке и деке да управо доведу децу на овај концерт у Сава центру, јер је репертоар Гала новогодишњег концерта, прилагођен и најмлађој публици с обзиром да ће на програму бити, поред класичног репертоара и препознатљивих нумера из цртаних филмова, као и филмских класика у којима ће, као и увек, публика свих генерација моћи да учествује и ужива. Диригент на овом концерту ће бити наш реномирани уметник и педагог, оснивач оркестра Camerata Serbica и Lola classic, Љубиша Јовановић.


Новогодишњи концерт Регионалне дечје филхармоније постаће од јануара 2017. традиционалан и симболичан, музички поклон Београдјанима за почетак још једне успешне и срећне године, надамо се испуњене са што више музике.


Овим концертом Дечја филхармонија и Фондација „Деца деци“ почињу са обележавањем десетогодишњице од оснивања те најављују и богат програм и пројекат „Година музике“.


Позвани су сви љубитељи музике да заједно са младим виртуозима Регионалне дечје филхармоније и Фондацијом „Деца деци“ на најлепши начин започну нову 2017. годину уз зимску, музичку чаролију.


Осим карата чије су цене 700, 1000 и 2000 динара, могу се купити и донаторске ВИП карте о којима се више информација може наћи на веб страници www.decadeci.com.


Куповином донаторских ВИП карата, они који то желе, осим ВИП места на концерту, која себи на тај начин могу обезбедити, могу и лично допринети даљем развоју овог јединственог дечјег оркестра.


Оснивач Регионалне дечје филхармоније, чији су чланови деца музичари из градова из региона; Загреба, Скопља, Љубљане, Сарајева и Београда је Фондација " Деца Деци " која ће овим концертом представити и свој омладински оркестар, стасао током претходне деценије рада који ће, раме уз раме, наступити са Регионалном дечјом филхармонијом.


Промоција музичког образовања, стваралаштва младих, као и културна размена међу најмладјима кроз атрактивне музичке програме, су само неки од цилљева фондације „Деца Деци“ и Дечје филхармоније.


Чланови дечјег оркестра су талентовани ђаци нижих музичких школа, добитници награда на престижним домаћим и међународним такмичењима, док омладински оркестар чине прве генерације, које су сада већ у средњим школама и на престижним музичким академијама. Неки од њих су дугогодишњи корисници инструмената фондације „Деца деци“, која на тај начин помаже њихово школовање и професионално напредовање. Током 2016. покренут је серијал нових пројекта као што су "Summer Pop up concert hall Дечје филхармоније " на трговима градова Србије као и летња турнеја по региону "Филхармонија на точковима" са жељом да се класична музика приближи најмлађима и изађе из конвенционалних музичких простора. Круна првог дела сезоне 2016. након успешних концерата у Љубљани и Загребу у оквиру летње турнеје, свакако је био концерт на препуном стадиону Ташмајдан у оквиру манифестације „Ноћ музике“ који је одржан пред више од 10. 000 гледалаца.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 16 децембар 2016 13:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015