Logo
Одштампајте ову страницу

Концерт реномиране бугарске певачице на Коларцу

Оцените овај чланак
(3 гласова)

bugarka1БЕОГРАД - Бугарска певачица Нели Андреева ће наступити као једна од солисткиња са Женским хором Бугарског националног фолклорног ансамбла „Филип Кутев“ у среду, 21. децембра 2016. године у 20 часова на Коларцу.


Нели Андреева је рођена у селу Наречен у Родопским планинама.


Пре него што је открила да је певање њен прави позив, свирала је клавир и гитару. Од 1966. године, Нели живи у Софији и сарађује са чувеним Филип Кутев ансамблом где је тренутно први солиста.

                                  bugarka
Један од реномираних критичара је за њен глас рекао да “обасјава као златни млаз воде”.


Хор „Филп Кутев" био је један од четири хора који су се појавили на издању "Мистерије бугарских гласова" из 1989, када су и добили Греми награду.


Карте су, како је најавила Задужбина Илије Коларца,  у продаји на благајни Коларца по цени од 600, 800 и 1000 дин.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 17 децембар 2016 14:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015