Logo
Одштампајте ову страницу

Амбасадорка Индије свечано отворила туристичку радионицу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

INDIJA33333БЕОГРАД - Амбасада Индије у Београду у сарадњи са индијском туристичком организацијом "Incredible India" и Туристичком организацијом Србије (ТОС) организовала је туристичку радионицу 13. децембра 2016.г. у Београду.


Радионица је имала за циљ повезивање туристичких организација, туроператера, медија и стручњака са циљем јачања сарадње у области туризма између две традиционално пријатељске земље, објавила је Амбасада Индије.


Радионица је организована у оквиру Меморандума о разумевању у области туризма и имплементације споразума постигнутих 13. октобра 2016.г. у Београду између индијског Државног Министра из кабинета индијског Премијера Др. Јитендра Синга и потпредсједника Владе Србије и Министра трговине, туризма и телекомуникација господина Расима Љајића.


Туристичкој промоцији присуствовало је око 100 званица, укључујући туроператаре, високе представнике Владе, авио компаније, медије, итд. Амбасадорка Индије Њ.Е. Нариндер Чохан представила је услугу електронске туристичке визе коју је до сада искористило 250 српских туриста, након што је услуга е-виза одобрена Србији у фебруару 2016.године.

 

Уједно током уводне речи, индијска Амбасадорка известила је присутне о годишњем расту броја српских туриста који посећују Индију од чак 20 одсто. Господин Јитендра Јадхав помоћник директора представништва индијске туристичке организације са седиштем у Франкфурту представио је Индију као туристичку дестинацију српским туроператерима и приказао индијске туристичке потенцијале.


Туристичка организација Србије изразила је интерес за јачање и продубљивање сарадње између туристичких организација две земље. Госпођа Рената Пинџо помоћница Министра трговине, туризма и телекомуникације поменула је блиску сарадњу у области туризма. Током радионице, фирма "TAL Aviation" представила је пословне активности индијске авио компаније "Јет Аирwаyс" и понуду дестинација широм Индије у сарадњи са партнерском авио компанијом "Etihad Airways".


Током радионице и уз консултације са свим заинтересованим странама предложено је организовање посете водећих српских туроператора Индији како би исти били упознати са локалном туристичком понудом за групна путовања, с обзиром на све већи интересовање српских туриста.


Индија је атрактивна туристичка дестинација током целе године и нуди услуге здравственог туризма, авантуристичке дестинације, обилазак пустиња, морске плаже, посете планинском ланцу Хималаја, духовни туризам, обилазак тврђава и палата итд.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 19 децембар 2016 22:29
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015