Logo
Одштампајте ову страницу

Шумадијска вина стална поставка музеја у Бордоу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

vinabordoooooБЕОГРАД - Вина домаћих произвођача окупљених у Удружењу винара Шумадије наредне три године биће стална поставка Музеја вина у Бордоу.


То је договорено током недавне посете винским областима и винаријама француске регије Аквитанија у организацији Привредне коморе Србије.


Божидар Александровић, председник Удружења винара Шумадије, које окупља десет винарија, истиче да је поставка домаћих вина у музеју у Бордоу велики успех не само за Шумадију већ и целу Србију, јер смо, како је рекао, „стали раме уз раме са најпознатијим винским регијама у свету“.


„Имамо шансу да у европским оквирима постанемо препознатљиви као добри произвођачи вина и атрактивна винска туристичка дестинација“, рекао је Александровић, истичући подршку ПКС на промоцији домаћих вина.


Сарадња са ПКС помоћи ће винарима Шумадије и других регија да се развију, буду квалитетни, конкурентни и препознатљиви на међународном тржишту, као и да винарство, виноградарство и вински туризам буду међу водећим привредним гранама у Србији, рекао је Александровић.


Разговор са партнерима


Винари из Шумадије у оквиру посете Аквитанији, учествовали су на дводневном сајму Винитек у Бордоу, где су имали веома запажен наступ и велики број разговора са потенцијалним партнерима из више земаља.


Током посете Француској представници Подрума Радовановић, винарија Александровић и Деспотика, Центра винске културе, упознали су се са најновијим технологијама у области виноградарства и производње вина, као и достигнућима винских регија у сектору туризма.


Представници Удружења винарија Шумадије и Удружења маратона винарија Медока (АMCM, Association du Marathon des Châteaux du Médoc) разговарали су о организацији винског маратона у оквиру Фестивала шумадијских вина, по угледу на Бордо, што би знатно допринело туристичкој промоцији региона Шумадије и целе Србије.


Винари из Србије посетили су Chateau Tutiac, Chateau longoa & leoville barton i Chateau Soutardједан од најстаријих винограда Бордоа који се простире на 22 хектара са производњом 80.000 боца. Овај виноград добитник је међународне награде за вински туризам „Best of d’or“ и Националне награде за вински туризам.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015