Logo
Одштампајте ову страницу

Трибина о geek култури

Оцените овај чланак
(1 Глас)

geekkkkБЕОГРАД - Уочи новогодишњих празника, Центар за промоцију науке организује ЦПН трибину посвећену такозваној geek култури.

 

Трибина „Основе geek културе“ организује се у понедељак, 26. децембра, у 19 часова, у Великој сали Студентског културног центра (СКЦ).


Улаз за све заинтересоване је слободан, најавио је ЦПН.


Као последња у овој календарској години, организована у сали где из месеца у месец долазе стотине заинтригираних посетилаца, ова ЦПН трибина није посвећена ниједном конкретном научном открићу, сазнању, концепту или идеји. У опуштеној празничној атмосфери, учесници трибине разговараће о феномену једне супкутлуре која окружује науку и њене вредности и тесно је повезана са културом науке.


На трибини учествују Иван Минић, ИТ медија експерт и директор агенције Бурек, Горан Скробоња, писац, Владимир Јакшић, уредник геек сајта Холонет, и Зоран Станојевић, новинар и уредник са Радио Телевизије Србије.

 

Модератор је Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник часописа Елементи.


У последњих неколико година, из некада маргиналног света геек-ова на глобалну сцену су изашле многе утицајне личности, док се традиционалне геек теме увелико преселиле у Холивуд и у ударне телевизијске термине.
Књижевне и ТВ серије попут Game of thrones или Stranger Things, свемирске и СФ саге, као и дела из Толкиновог опуса постала су део опште масовне културе. Ко су заправо geekovi?Како су се вредности ове културе тако рашириле? У којој мери се научни напредак и нова знања прожимају са овом врстом културе?


На трибини ће се премијерно продавати нови, седми број Елемената који два дана касније излази на киоске широм Србије.

 

 


Последњи пут измењено петак, 23 децембар 2016 21:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015