A+ A A-

Разговор са Радетом Шербеџијом

Оцените овај чланак
(3 гласова)

serbecddddБЕОГРАД - Разговор са Радетом Шербеџијом поводом новог издања аутобиографске прозе "До последњег даха” као и збирке изабране поезије "Странац" биће одржан данас са почетком у 13 чаосва.


Догађај организује Покрет ”Нови оптимизам” у сарадњи са Медија центром уз подршку издавачке куће “Нова књига” из Подгорице.


На промоцији књига ће, поред Радета Шербеџије, говорити и Борка Павићевић, драматуршкиња, колумнистикиња и оснивачица „Центра за културну деконтаминацију“, редитељ Дејан Мијач, новинар Драган Кремер, док је модератор Александар Ђуричић, новинар.


Након промоције организује се и коктел дружење где ће се испробавати деликатеси које препоручује " "Vojvodina recommended", регионални програм покрета "Нови Оптимизам".


Такође, након промоције, сви заинтересовани посетиоци моћи ће да купе обе књиге. Исти дан, 27. децембра у 20 х биће одржан и концерт Радета Шербеџије, са оркестром “Западни колодвор”, у Сава Центру.


“До последњег даха” је књига аутобиографских записа у којој славни глумац отворено говори о догађајима и људима који су пресудно утицали на његов живот и уметничку каријеру. Ова књига је 2004. објављена у Хрватској и Словенији а Шербеџија је специјално за српско издање аутобиографије написао ове године два нова поглавља. Додатну атракцију ове књиге представља серија црно-белих Шербеџијиних фотографија које је познати фотограф Владан Елаковић снимио почетком ове године у Санта Моники.


У предговору “Странца” Никола Петковић пише:


“Па што је онда егзил? Је ли он нешто добро или је нешто лоше. Нешто између? Или је, баш као и свако стање, појава, ствар богата значењем, од свега све помало, а ништа до краја што се чини да јесте. Да ли егзил производи нас промјенљиве или оне нас неке друге...? Не једном је питања на која филозофија није нашла одговоре на себе преузела поезија.


Писана између екстралитерарних топоса Загреба, Београда, Љубљане, Лондона, Москве, Провансе... и литерарних и артистичких персона, Владимира Мајаковског, Арсена Дедића, Данила Киша, Жике Павловића, Едварда Мунка... али и његове нуклеарне породице, Шербеџијина књига је књига о рату, жртви, о новим почецима којима нису претходила искуствена ни егзистенцијална довршења. Дубоко је хумани тестамент чињеници коју господарима рата нити је у интересу признати, нити имају интелектуалног ни емотивног капацитета да је препознају. А то је да је свака невина жртва на било чијој страни једна жртва превише".

 

Извор: Кућа добрих вести/Медија центар


Последњи пут измењено понедељак, 26 децембар 2016 21:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани