A+ A A-

Изложба “Живот и мултимедија“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

izlozbafografijaБЕОГРАД – Изложба „Живот и мултимедија“ биће свечано отворена 18. јануара 2017. са почетком у 19 часова у галерији “Про3ор”.


Након бројних покренутих конкурса са мноштвом разноврсних тема, није лако пронаћи нешто ново.


У складу са временом у којем живимо, организатори су одлучили да “домаћи задатак” буде на тему “Живот и мултимедија” .


Изложба је урађена на у класичном и препознатљивом Рефото стилу у сарадњи с галеријом “Про3ор”, потпуно новим и атрактивним изложбеним амбијентом.


Већ петнаесту годину заредом РеФото организује годишњи конкурс фотографије намењен читаоцима. Као и увек, фотографије су пристигле од аутора из целог региона, а на изложби учествују радови 56 аутора који су својим фотографијама дали занимљив и неуобичајен одговор на тему која је остављала пуно простора за личну интерпретацију и креативност.
Од пристиглих 318 фотографија за излагање је одабрано 64. Фотографије су реализоване Epson Ultrachrome пигментним мастилима на посебном арт материјалу, Хахнемухле Бамбоо папиру. Као одговор на потпуно нове пропозиције конкурса које су укључивале све постојеће облике мултимедијалног изражавања на конкурс су стигли и видео радови као и популарни анимирани гифови од којих ће осам радова бити пројектовани у галерији.


На самом отварању биће проглашени победници конкурса који ће добити вредне награде у виду Епсон штампача, Никон фотоапарата и Ламакс акционе камере.


Поред овога аутор фотографије која добије највећи број гласова на Фејсбук страници портала Рефото добиће као награду Адата ССД екстерни диск.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 12 јануар 2017 18:56
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани