Logo
Одштампајте ову страницу

Премијера мјузикла “Ла Ла Ланд”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sotneБЕОГРАД - Мјузикл који је недавно однео седам Златних глобуса – највише у историји ових додела – филм “Ла Ла Ланд” одушевио је током претходне године фестивалску и биоскопску публику због стила који нас враћа у златно време Холивуда, те због маестралних Рајана Гослинга и Еме Стоун, који су се нашли у главним улогама.


Награђен за најбољи филм, за најуспешнији сценарио, те за најбољег редитеља, глумце и оригиналну филмску музику, “Ла Ла Ланд” прети да однесе титулу најдопадљивијег филма предстојеће године.


Млади амерички редитељ Демијан Чазел публици је постао познат 2014. године, када је његово претходно остварење “Whiplash“ доживело невероватан успех широм света.


Овај филм, такође премијерно приказан у оквиру ФЕСТ-а пре две године, одушевио је гледаоце због свог несвакидашњег ритма, те истовремено забавног и окрутног приступа музици. Могло би се рећи да “Ла Ла Ланд”, треће Чазелово дугометражне остварење, красе исти квалитети и редитељево интересовање за извођачке уметности. Наиме, чак се и његов дебитантски филм Guy and Madeline on a Park Bench” (2009) – о ком се код нас није много говорило – бавио управо џез музиком и у својој сржи крио крхку љубавну причу.

 


Враћајући се на сличну тему, “Ла Ла Ланд” говори о џез пијанисти (Рајан Гослинг) који се у Лос Анђелесу, срцу заводљивог и немилосрдног шоу бизниса, заљубљује у неуспешну младу глумицу (Ема Стоун). Пратећи структуру холивудских филмова у којима се двоје младих упознаје и заљубљује, Чазел уводи низ узбудљивих савремених мотива путем којих љубавну причу посматра кроз призму амбиције и професионалног успеха или неуспеха.


Пројекција филма “Ла Ла Ланд” одржаће се 25. јануара у Cineplexx Ушће, у сали 2, са почетком у 20:30 часова. Цена улазнице је 550 динара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 19 јануар 2017 18:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015