Кућа Добрих Вести

Login

Травијата из Париза на великом платну у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

traviatadfdtdfdfБЕОГРАД - Сви љубитељи опере уживаће у једној од најчешће извођених опера на свету, популарној ’’Травијати’’ Ђузепеа Вердија, у биоскопу Фонтана 25.јануара у 19 часова.


У оквиру пројекта под називом плесни дијалози и опера гала на великом платну који реализују Art and Popcorn и Fame Solutions, а под покровитељством Министарства културе и информисања, гледаоци ће осетити чари чувене париске опере са Дианом Дамрау у главној улози.


Славна дива је својим извођењем одушевила и i NewYork times који је у критици истакао њену изванредност као широк распона вокалних боја које савршено пристају свим сегментима улоге у ’’Травијати’’.


Опера ’’Травијата’’ рађена је по либрету Франческа Марија Пјаве, према драми Дама с камелијама. Премијерно је изведена давне 1853.године у Венецији.


У наставку сезоне, гледаоце очекују извођења опера “Пепељуга” 15.фебруара, “Норма” 22.марта, из Вероне стиже ’’Аида’’, а из Цириха ’’Тоска’’ у априлу. У мају гледаоци ће пратити ’’Мадам Батерфлај’’ античког позоришта Таормина.


Осим гледалаца у Београду, ова извођења биће доступна и гледаоцима у Суботици ( биоскоп Eurocinema) и Лесковцу (Лесковачки културни центар).


Више информација на www.bioskopfontana.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 јануар 2017 10:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија