Logo
Одштампајте ову страницу

Да ли вам краду кабловску и шта можете да урадите?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

timtumb54545Да ли је могуће да вам неко краде кабловску? Шта можете да урадите поводом тога и коме да се обратите?

 

Плаћање рачуна већина од нас ради аутоматски, ретко када погледамо шта све стоји на том рачуну. Тако на рачунима за кабловску поред услуге коју плаћате може да се провуче и неки ситнији износ за услуге које се додатно плаћају, а нисте их користили.


Пример једне београђанке која се обратила редакцији Каматице је занимљив, али свакако није јединствен. Наиме она већ две године плаћа услугу коју тврди да не користи. Како је рекла у разговору са нама, на рачунима за кабловску се редовно појављују накнаде за које казе да никад није изнајмила, а и време пуштања се поклапа са временом када је она ван стана.


Иако већ две године покушава да реши овај проблем са СББ-ом упорно наилази на неразумевање и на зид, а највећи проблем је тај да не постоји слух код кабловског оператера већ све што можете јесте да се испричате са оператером који не може ништа да учини већ да вам каже то је што је.


Проблем је настао, тврди саговорница портала Каматица, оног тренутка када су из СББ-а извршили замену опреме, а како смо сазнали од извора блиских СББ-у углавном се код замене опреме корисницима доноси половна опрема, те су могући неки пропусти који оператери нису вољни да прихвате. Претпоставка је да је до наплате ове услуге која је резултирала износом преко 10.000,00 динара дошло због пропуста људи из техничке службе који су мењали опрему, а мек адресу (јединствени број уређаја) за коју се уређај везује нису системски одвезали од претходног власника него само прикачили нашој саговорници, те тако системски део изнајмљивања филмова из видео клуба врши претходни власник опреме док рачуне за ту услугу оператер наплаћује нашој саговорници.


Иако је уговор који је саговорница Каматице склопила са кабловским оператером истекао, по закону о облигационим односима, наставља се уговор, уколико корисник након истека уговора није сам предао опрему и на тај начин раскинуо уговор, те је дужан да плаћа своје обавезе као и за време трајања уговора.


Пошто је закон у овом случају на страни оператера, овој грађанки,  у случају да не направи договор са оператером можда не преостаје ништа друго него да измири све заостале обавезе према оператеру, а након тога да раскине уговор.

 

Извор: Кућа добрих вести/Каматица


Последњи пут измењено четвртак, 26 јануар 2017 17:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015