Logo
Одштампајте ову страницу

Министарство културе за медијске пројекте издвојило 263 милиона динара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

minkluturБЕОГРАД - Министарство културе и информисања за пројекте производње медијског садржаја из области јавног информисања у 2017. години издвојило је 263.000.000 динара.


За суфинансирање пројеката из области јавног информисања путем конкурса издвојено је 255 милиона динара, док је за појединачна давања предвиђено 8 милиона динара, односно 3 одсто од укупно издвојених средстава, објавило је Удружење новинара Србије (УНС).


Министарство културе и информисања, расписаће ове године седам конкурса за пројектно суфинансирање производње медијских садржаја.


По Одлуци Министарства, за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за штампане, радио, интернет медије и медијске садржаје продукција ове године биће издвојено 117.000.000 динара, а за пројекте производње медијских садржаја за телевизије 40.000.000 динара.
За суфинансирање пројеката из области јавног информисања припадника српског народа у земљама региона Министарство је издвојило 20 милиона динара, док је за медијске пројекте из области информисања особа са инвалидитетом издвојено 10 милиона динара.


За информисање на језицима националних мањина Одлуком је предвиђено 40 милиона динара, док је за суфинансирање пројеката који се реализују путем електронских медија са седиштем на територији АП Косово и Метохија предвиђено 8 милиона динара.


За конкурс за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивање професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања Министарство је издвојило 20 милиона динара.


Подсетимо, како је раније најавио државни секретар за информисање и медије Нино Брајовић, конкурси ће бити расписани 1. фебруара 2017. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 26 јануар 2017 17:24
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015