Logo
Одштампајте ову страницу

Хинди Захра 9. фебруара на Musicology Barcaffè концертном серијалу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zagra434545БЕОГРД - Хинди Захра, светски позната мароканска кантауторка, наступиће први пут у Београду у склопу Musicology Barcaffè Sessions, 9. фебруара у клубу Bitefartcafe.

 

Концерт је распродат, а Хинди каже да једва чека да осети нашу публику, али и да упознавањем нових градова и култура проналази инспирацију за своју музику.

 

 

 

Комбинујући блуз, џез и необични марокански етно, Захра је готово сама аранжирала и створила своју музику, као самоуки мултиинструменталиста. Она обожава да прича приче кроз своју музику - али само о сопственом проживљеном искуству. У свој деби албум Хандмаде (2010.) уткала је десет година живота.

 

Други албум, Хомеланд, издала је тек 2015. године.

 

“Пишем корак по корак. Неколико речи је довољно за почетак. Имам много песама које имају само четири речи. Тако почнем, али не морам одмах и да завршим песму. Вратим јој се годину или две касније. Пишем када осетим потребу. Никада се не силим, инспирацију треба поштовати. Ствари треба оставити “да преноће”, осетити их, путовати, упознавати нове људе, осамити се – из свега тога изродиће се музика и текстови” – каже Хинди.

 

Концерти Musicology Barcaffè Sessionsзамишљени су као интимни ужитак и блиска интеракција између уметника и посетилаца концерта, те је број карата стриктно ограничен.

 

Оваквом јединственом уживању у квалитетној музици доприноси партнер фестивала Barcaffè чија шољица ароматичног еспресса позива све љубитеље квалитетне кафе на оптимизам и дружење, овај пут уз оригиналне ноте Марока у Београду.




Последњи пут измењено недеља, 05 фебруар 2017 12:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015