Logo
Одштампајте ову страницу

И српски модни креатори на врху светске модне позорнице

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zvonkomarkovicusrediniБЕОГРАД - Истакнути модни дизајнер Звонко Марковић, незаустављиво осваја светску модну сцену, а сада је за његов рад стигло и престижно признање: награда Talents du luxe et de la creation.


Реч је о најважнијој додели награда у индустрији луксуза.


О њеном значају говори и чињеница да јој је покровитељ Аудреy Азоулаy, француска министарка културе и комуникација. Оно што је јако занимљиво је да када погледате листу номинованих, видите само француска имена и међу њима нашег Звонка Марковића.
„Француска је давно схватила да је њен извозни потенцијал управо у луксусу, а однос према људима који се баве том облашћу је однос према националном благу. Луксуз и они који га стварају, брендирају Француску широм света. Искрено, нисам се много надао јер сам први човек са Балкана који се појавио на тој додели награда. Прошле године сам био номинован за ову награду и сама номинација велика част. Не могу ни да вам објасним шта значи то што сам ове године заиста добио награду” објашњава Звонко Марковић.


О номинацијама је одлучивао жири од 13 чланова који су светски признати стручњаци из области индустрије дизајна и луксуза. Најзначајнији представници брендова луксуза учествују у овом пројекту. Традиционално, чувена кућа ”Lalique“ која је од 19. века симбол луксуза Француске прави специјални пехар од кристала који се уручује добитницима.


„Од малена сам маштао да моје име буде представљено раме уз раме са великим дизајнерима света. У прелепом здању, у најекслузивнијем кварту Париза, одмах поред Јелисејске палате, одржана је гала вечера и додела награда. Вечеру је правио један од најпознатијих француских кувара. Занимљив је био десерт, послужен нам је колач прекривен листићима од злата. Доживети такав луксуз из прве руке, бити у таквом друштву је неописив доживљај. Највећа подршка су ми били моји пријатељи Donald Potard, Eymeric Francois, Beatrice Manson. То су људи који верују у мене и вредност мог рада и заиста су ми велика подршка. Недостајала ми је Светлана Хорват, али она је била на дирекној вези са нама и из Србије је пратила доделу и навијала за мене”, рекао је Звонко Марковић.


Звонков рад је запажен од стране Центра за луксуз и креативност (Le Centre du luxe et de la creation) институције која додељује награде, након његових успешних презентација на Недељи високе моде у Паризу и Недељи моде у Њујорку које су реализоване захваљујући великом залагању Serbia Fashion Weeka.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 07 фебруар 2017 11:03
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015