Logo
Одштампајте ову страницу

Премијерно вече филма Предрага Јакшића “Повратак“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

filmpovratakБЕОГРАД - Премијера филма “Повратак“ велики је културни догађај, само неколико дана пред почетак нашег највећег филмског фестивала.

 
Ако већ нисте могли да присуствујете премијери филма филма “Повратак“ која је одржана у Сава центру 21. фебруара, препоручујемо да га обавезно погледате на биоскопским пројекцијама.


Дебитантски дугометражни филм редитеља и сценаристе Предрага Јакшића, који се и сам нашао у једној мањој улози, показао је да од њега и у будуће можемо да очекујемо добре филмове. Изванредна глумачка екипа састављена од великих имена светске и домаће кинематографије, одлично се уклопила и веома добро сарађивала на овом пројекту.


Црвеним тепихом, десетак минута пре пројекције, прошли су еминентни светски и домаћи глумци које су поздравили бројни новинари, фоторепортери и поштоваоци.

                            

 

Главну улогу у филму тумачи Лазар Роквуд (Рајић, канадски глумац српског порекла коме је ово 109 филм у каријери, а први на метерњем језику) затим, Џон Севиџ (познат по улози у филму Ловац на јелене који је награђен Оскаром, Коса, Маријанини љубавници, Кум 3 и још више од 100 филмова), омиљени Милорад Мандић, Манда у последњој филмској улози, Радивоје, Раша Буквић познат по улози уз Бруса Вилиса у филму Умри мушки 5, Мајкл Пере звезда Холивуда (Ватрене улице) и један од најзначајнијих канадских глумаца Ник Манкусо, од домаћх глумаца ту је и Дубравка Мијатович која тумачи лик комшинице Марије, Бора Ђорђевић познати рок музичар опробао се у улози узгајивача конопље, Весна Станојевић (партнерка Драгана Николића из Последњег круга у Монци) професорка глуме из Лондона игра супругу главног глумца Хелену, Гордана Јањић, рада Ђуричин, Марко Аџић...


Одлична режија и занимљив сценаријо, уз фантастичне глумце одушевио је публику у великој дворани центра “Сава“.


По речима Џона Севиџа то је један модеран филм који је спојио две потпуно различите културе.


Редитељ и сценаристе Предраг Јакић, каже да је овај филм тешко жанровски одредити, али да је реч о драми са елементима трилера, о човеку који се након више од 40 година живота у Америци враћа у свој родни крај, мало место Бездан у околини Апатина. Стојан Петровић, Стив, долази да побегне од својих пословних партнере из фармацеутске индустрије. Након смрти вољене супруге само жели да заштити њиховог сина и мирно проводи време у старој кући на сеоском имању. Доласком његових пословних партнера (Џон Севиџ и Ник Манкусо) и адвоката из Америке (Мајкл Пере), мало место постаје необично живо. Стив верује да су они дошли не само да га врате већ и да га убију јер једни траже од њега да лажно сведочи, а други му нуде огроман мито да не сведочи на суду. Љубопитљивост осталих мештана и комшинице Марије само му повећавају параноју која се трагично завршава.

 

 

Imgggggg

 

Оригиналну музику за филм компоновао је Саша Милошевић Маре, а изводе је група Вране Камене, Ивана Јордан и ансамбл Банатски кицоши који дочаравају праву атмосферу малог војвођанског места. Директор фотографије Борис Шебез, свој посао је одлично урадио и пудбика је заиста уживала у изванредним фотографијама и мотивима.


Деведесет минута, колико филм траје заиста је пролетело, и ако радња тече споро са крупним кадровима.


На крају филма открива се прави след догађаја који изненађује... и тера вас на размишљање о тешким животним ситуацијама и судбинама и како их пребродити...


Цела екипа која је дошла на свечану премијеру на челу са редитељем поклонила се задовољној београдској публици.

 

Кућа добрих вести била је медијски партнер овог изузетно значајног пројекта који слави повратак на породично огњиште.


Аутор тескта: Наташа Ускоковић


Последњи пут измењено среда, 22 фебруар 2017 21:55
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015