Кућа Добрих Вести

Login

Први састанак Алисе Марић и Владе Дивца

Оцените овај чланак
(0 гласова)

Vlade-Divac-Alisa-Maric-uvodnaБЕОГРАД - Алиса Марић министар омладине и спорта Србије и Владе Дивац председник Олимпијског комитета Србије одржали су први радни састанак од ступања на дужност новог министра омладине и спорта Србије. Са министaрком Mарић били су и државни секретар за спорт Предраг Перуничић и помоћник за сектор спорта Драган Атанасов.

Уз председника ОКС Владе Дивца, састанку су присуствовали и потпредседници Жарко Паспаљ и Иван Тодоров, као и генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки.

Разговорало се о наставку сарадње две институције, програмима Олимпијског комитета Србије за 2013. као и реализацији програма у 2012. Било је речи и о спровођењу новог Закона о спорту, као и о пројектима, активностима и циљевима ОКС у наредном олимпијском циклусу.

mos-oks

Министар омладине и спорта Алиса Марић је, између осталог, истакла:

- Сарадња МОС и ОКС једанје  од стубова спорта у Србији. Данас смо разговарали о ономе што је урађено и ономе што нас очекује. Хтела бих да подвучем да сматрам драгоценим и веома важним то што су на челу ОКС и МОС спортисти, јер се ми најбоље разумемо и знамо шта је добро, а шта лоше у спорту и на чему би у будућности требало радити. Захваљујем се још једном ОКС на добродошлици и радујем се даљој сарадњи.

Председник ОКС Владе Дивац је нагласио да су из одличне сарадње државе и спорта дошли и успеси на ОИ у Лондону, али да српски спорт чекају нове, такође веома важне обавезе и велика такмичења:

- Имали смо велику подршку МОС у претходном периоду и верујем да ће тако бити и у будућности. На правом смо путу, направили смо велики корак напред, али је веома важно да заједнички радимо како бисмо додатно унапредили систем спорта у Србији. Очекујем у тим обимним и важним пројектима подршку државе, јер без ње не можемо да напредујемо, да бисмо у будућности имали још боље резултате - рекао је председник ОКС Владе Дивац.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 септембар 2012 15:47
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија