Logo
Одштампајте ову страницу

Премијера представе „Три зиме“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

trizimeБЕОГРАД - Љубитељи добре позоришне драме имаће прилику да у петак, 25. марта уживају у представи “Три зиме, у изведби чувеног Градског љубљанског позоришта МЛГ.

 

Представа, коју је режирала Барбара Хинг Самобор, биће приказана у Атељеу 212 са почетком у 20 часова.

 

Драма „Три зиме“ прати радњу породице Кос чији су животи обележени преломним историјским догађајима. Жене из генерације у генерацију постају све независније и образованије, и представљају стожер породице одолевајући тешким искушењима са којима се сусрећу.

 

Њихова пожртвованост, храброст и несаломива воља током целог комада уливају наду и ублажавају напетост да ће до краја овог маестралног дела радња развити у корист породице Кос. Историјске и животне околности које прате породицу Кос током три зиме 1945, 1990. и 2011. престављају колаж спољашњих и унутрашњих дешавања и рефлексија су наших стварности.

 

atelje121  

 

У представи играју: Јана Зупанчич, Себастиан Каваца, Тјаша Железник, Тина Поточник Врховник, Ива Крајнц Багола, Јернеј Гашперин, Урош Смолеј, Јете Остан Вејруп, Домен Валич, Грегор Груден, Ева Јасеновец и Мојца Функл.

 

Протагонисткиња Јана Зупанчич је за улогу Маше Кос награђена Дневниковом наградом 2016. године и наградом за најбољу глумицу Гавелиних вечери 2016, док је сама представа „3 зиме“ доживела велики успех у Лондону и у Загребу.

 

Ауторка ове дирљиве приче, Тена Штивичић, добила је 2015. године у Њујорку престижну награду Сузан Смит Блекбурн, која се додељује најбољим драматичаркама из целог света које пишу на енглеском језику.

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 23 март 2017 14:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015