A+ A A-

Стижу роботи школама у акцији „Битка за знање“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bitkazaznnaje43435443БЕОГРАД - Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић данас ће у Научно-технолошком парку у Београду (ул. Вељка Дугошевића бр. 54) присуствовати званичној примопредаји средстава за куповину неопходних количина мБот робота за све 344 школе, из 201 града и општине широм Србије, које су се пријавиле за учешће у програму „Битка за знање“ и акцији КОДиграње.


Највећу донацију за куповину неопходних количина робота, за чак 213 школа, обезбедило је Министарство државне управе и локалне самоуправе, у сарадњи са УНДП Србија.


Осим министарке Брнабић, присутнима ће се обратити министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, директорка Научно-технолошког парка Гордана Даниловић-Грковић, директор Центра за промоцију науке Немања Ђорђевић и испред Фонда Б92 као носиоца акције „Битка за знање“, председник Управног одбора Фонда, Веран Матић.


Након ових излагања, од 13 часова наставницима из 40 школа из Београда и околине ће бити уручено 200 робота, који су донација за њихову установу. По завршетку поделе робота, у просторијама Научно-технолошког парка, за ове наставнике биће одржане обуке за коришћење мБот робота као наставног алата.


мБот роботи су савремени наставни алати, уз помоћ којих уче деца широм света, а уз помоћ којих и наши основци од 5. до 8. разреда у својим школама почињу да уче програмирање и кодирање.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани