Logo
Одштампајте ову страницу

Портал из Горњег Милановца озвучио садржај за слабовиде особе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

gminfo.rsПортал из Горњег Милановца ГМинфо је одлучио да изађе из оквира дељења слике и текста, па је озвучио садржаје на порталу тако да слабовиде особе могу преслушавати понуђене информације.


Ова функција помаже и особама са другим типовима инвалидитета, па тако и особе које болују од мултипле склерозе, и особе са дечјом и церебралном парализом често нису у могућности да саме читају јер им то представља изузетан напор.


Такође, особе са дислексијом имају тешкоћа у читању, како у погледу брзине читања тако и тачности, што утиче и на ниво разумевања прочитаног.

 

gminfo

 

Озвученим садржајем текстова на порталу унапређује се квалитет живота слабовидих особа и побољшавају се услови за потпуним и благовременим информисањем, самим тим портал доприноси унапређењу и значају положаја особа са посебним потребама, и залаже се за њихову друштвену укљученост у локалној средини.


Извор: Кућа добрих вести/АСМЕДИ


Последњи пут измењено понедељак, 10 април 2017 22:29
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015