Logo
Одштампајте ову страницу

Велики Ускршњи карневал на Палилули

Оцените овај чланак
(1 Глас)

prplakatПородични догађај забавног карактера и занимљивог концепта под називом „Велики ускршњи карневал" по први пут ће се одржати на највећи хришћански празник, 15. и 16. априла на простору Ташмајданског парка.

 

Градска општина Палилула у сарадњи са Асоцијацијом Београдски манифест по први пут, кроз интерактивну комуникацију учесника и посетилаца, организује догађај који на забаван и едукативан начин промовише хришћанске и породичне вредности. Креативним и маштовитим идејама обухватиће најразличитија интересовања и пружити забаву за све узрасте, најавила је општина Палилула.

 

Након свечаног отварања које ће се одржати у суботу, 15. априла у 12 часова, посетиоци ће имати прилике да уживају у разноврсном целодневном програму у којем ће учествовати перкусионисти са карневалским ритмовима, мажореткиње, разне карневалске групе, улични забављачи (штулаши, жонглери, кловнови, пантомимичари), атрактивни плесни програми, културно-уметничка друштва, дечији хорови, а одржаће се и неколико креативних радионица, ускршњих дечијих представа и пројекција биоскопа на отвореном.

 

Централна дешавања биће посвећена одржавању разних забавних такмичарских дисциплина попут избора за најлепше осликано јаје, избора за најлепшу ускршњу корпу, такмичења у туцању јаја, избора за најлепши костим маскембала, као и такмичења у пузању беба. Најбоље појединце у свим такмичарским дисциплинама очекују награде, медаље и пехари.

 

Епилог „Великог ускршњег карневала" јесте покретање велике друштвено одговорне акције која ће у сарадњи са online платформом limundo.com бити спроведена у виду аукције за најлепше ускршње јаје и најлепшу ускршњу корпу.

 

Осликана ускршња јаја и украшене ускршње корпе биће дело ученика свих основних школа са територије општине Палилула. Јаје и корпа која буду проглашена за најлепше на нивоу школе, улазе у ужи избор за лицитацију путем које ће сви људи добре воље моћи да лицитирају у једној или у обе категорије.

 

Сва остала јаја и корпе која нису ушла у ужи избор (око 5.000 јаја и 202 корпе), биће изложена на самом карневалу где ће посетиоци остављањем добровољног прилога моћи да откупе јаје или корпу по жељи и да тиме помогну целокупну акцију.

 

Суштина идеје за покретање ове акције јесте жеља да баш на Ускрс, дан који слави живот, покушамо да прикупимо што више средстава за одређени циљ, односно појединца коме та средства могу значити живот.

 

Циљ ка којем ће бити усмерена укупно прикупљена средства, одређују школе чије ускршње ја односно ускршња корпа, буду проглашена победничким.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 12 април 2017 15:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015