Кућа Добрих Вести

Login

Манифестација „Кино регион“ у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ki0onpalaktaБЕОГРАД - Пројекцијом филма “Горан”, редитеља Невиа Марасовића, у Великој дворани Дома омладине Београда синоћ је почело пето издање манифестације „Кино регион“, који је овога пута посвећен новом хрватском филму.


Манифестацију је отворио амбасадор Хрватске у Београду Гордан Маркотић.
У оквиру тродневне ревије биће приказано десетак најновијих дугометражних, документарних, кратких играних и анимираних филмова из Хрватске.


Цена улазнице је 200 динара.


Како изгледа свакодневица обичних људи у једној новој ЕУ држави? Шта нам највише мучи комшије? Не постоји већа радозналост од оне шта се дешава “преко плота” или у суседном дворишту. Дом омладине Београда, Центар за мултимедијални уметност и комуникацију Танграм и Амбасада Републике Хрватске у Србији вам нуде преглед најновијих играних и документарних филмова из Хрватске који се мајсторски баве интимним причама малих људи у нашем комшилуку са којима лако можемо да се идентификујемо.


Кино регион је специфична културна манифестација која најширој публици пружа увиди у најновија кинематографска остварења из суседства и истовремено задовољава културне поребе етничких заједница (националних мањина) које живе у Србији.


Организатори су Танграм Центар и Дом омладине Београде, под покровитељством Амбасаде Републике Хрватске у Београду.


ПРОГРАМ:


Понедељак, 24.04.


20 часова


ГОРАН, 2016, 82 мин, играни филм
Режија: Невио Марасовић
Улоге: Фрањо Дијак, Наташа Јањић, Милан Штрљић
У идиличном окружењу Горског котара, Горан и његова супруга Лина воде миран и једноставан живот. Њихова безбрижна свакодневица прекинуће се када Лина објави да је трудна. Срећна вест претвориће идилу у ноћну мору.

Уторак, 25.04.

18 часова

НЕ ГЛЕДАЈ МИ У ПИЈАТ, 2016, 105 мин, играни филм


Режија: Хана Јушић


Улоге: Миа Петричевић, Златко Бурић, Аријана Чулина,
Након смрти оца, Маријана заузима његово место главе породице. Маријана ради два посла како би издржавала мајку и брата. Када ствари постану неподношљиве, она почниње да тестира границе сопствене слободе сусретима са непознатим мушкарцима.

20 часова


ЗГ 80, 2016, 90 мин, играни филм
Режија: Игор Шереги
Улоге: Рене Биторајац, Марко Јанкетић, Даница Максимовић
После утакмице долази до навијачких обрачуна, а на београдским улицама настаје прави рат. Највећа драма за Динамове навијаче постаје како да се пробију до воза којим треба да се врате за Загреб.

Среда, 26.04.


18 часова


КИНО ОТОК, 2016, 35 мин, документарни филм
Режија; Иван Рамљак
Поетичан документарац о изгубљеној култури одлазака у биоскопе у малим местима на хрватским острвима.

ГЕНЕРАЦИЈА 68, 2016, 85 мин, документарни филм
Режија: Ненад Пуховски
Ауторов hommage генерацији с којом дели младалачке заносе и идеју о револуцији која ће променити свет, која ће бити реална и захтевати немогуће.

20 часова
СВЕ НАЈБОЉЕ, 2016,100 мин, играни филм
Режија: Сњежана Трибусон
Улоге: Ксенија Маринковић, Озрен Грабарић, Рената Покупић
Судбине неколико усамљених људи преплићу се неколико недеља пре Божића. Бубашвабе, медењаци и једна оперска арија одиграће велику улогу у њиховом зближавању.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Последњи пут измењено понедељак, 24 април 2017 22:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија