Logo
Одштампајте ову страницу

Међународни фестивал документарног филма "Beldocs"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

fotografijabeldoks3434343БЕОГРАД - Јубиларни 10. Beldocs биће одржан од 8. до 15. маја паралелно у неколико београдских дворана, где ће бити приказано више од 80 филмова у различитим програмским целинама.


Већина наслова доживеће на фестувалу Beldocs своје европске или светске премијере.


Beldocs ће отварање уприличити у Сава центру вечерас са почетком у 20:30 а остали програми биће у Дворани културног центра, Дому омладине Београда, у Великој сали Југословенске кинотеке у Узун Мирковој и у сали “Динко Туцаковић” у Кинотеци у Косовској.


Први пут, у оквиру Beldocsа биће одржан и маркет документарних филмова, суфинансиран средствима програма Европске уније, Креативна Европа.
Преузмите програм фестивала на ОВОМ линку.

                        

Дом омладине Београда: 250 РСД

Дворана Културног центра Београда: 250 РСД
Југословенска кинотека Узун Миркова: 200 РСД
Музеј југословенске кинотеке: 150 РСД
Биоскоп Фонтана: 250 РСД
Сава Центар: 400 РСД
Центар за културу Влада Дивљан: 250 РСД
Карте се могу купити на благајнама на местима пројекција.
Карте за пројекције у Сава Центру се могу купити и на продајним местима Евент тима.

 

destruktion343434

 

Трибина „Креација вс деструкција”

 

На десетогодишњицу свог постојања, Фестивал  „Beldocs“ креирао је специјалну категорију „Креација вс деструкција” где избор филмова и њихова тематика коинцидира са жељом да се ангажовано и активно проговори о неким од неуралгичних тема данашњице: екстремистичким покретима и идејама, њиховим разорним последицама на друштво и систем вредности, терору, тероризму и страху, али и отпору деструктивним силама.

Реализацију овог програма; пројекције филмова и разговоре са ауторима омогућила је подршка Фондације за отворено друштво, а партнерски га проводе Фестивал Белдоцс и немачка организација форумЗФД, Београд.

Пет аутора у својим филмовима анализира деструкцију, ону која долази са Исламском државом, екстремним национализмом, развојем нуклеарног наоружања… Шта у таквим околностима значи документарни филм, како га направити и који су његови домети? Да ли је креација могући одговор?

Говориће: Bernard-Henri Levy, Remy Ourdan, Ирена Шкорић, Smriti Keshari и  Данило Маруновић.

#Beldocs2017

Извор: Кућа добрих вести





Последњи пут измењено недеља, 07 мај 2017 22:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015