Logo
Одштампајте ову страницу

"Магацин" видео конкурс

Оцените овај чланак
(1 Глас)

flajermagacineБЕОГРАД - Културни центар Магацин, један од најживљијих простора независне културе и уметничке продукције, расписао је конкурс за видео/аудио радове, поводом десетотодишњице свог постојања.


Радови ће бити део, за ту прилику, наменски конципиране изложбе која ће посетиоце провести кроз све просторе Магацина: Централни простор, Оставинску галерију, Радионицу и Таван, најављено је из ове културне установе.


Магацин у Краљевића Марка формира 2007. године друга сцена као центар савремене, независне, експерименталне и истраживачке уметности. Од тада је у стално осцилирајућим односима са градском управом и у вакууму нерегулисаног правног статуса постаје де факто самоорганизовани културни центар.


Од 2015, када се десила једна од његових највећих криза, почиње формално да делује према моделу отвореног календара, који је успоставила Асоцијација НКСС после јавне раправе о начину његовог функционисања.

 

Модел отвореног календара заснован је на принципима доступности великом броју организација, заједничког рада, отворености и толеранције.


Магацин је формиран у бившем складишту издавачке куће Нолит и састоји се од неколико раздвојених јединица које су у непосредној међусобној близини у истој улици. Простори се међусобно веома разликују и имају своје програмске усмерености.


Сваки видео/аудио рад постављен у у оквиру ове изложбе биће тачка на мапи за истраживање галеријских, радних, канцеларијских, уређених и мање уређених, добро познатих и никад виђених просторија које се простиру на три локације и површини од 1200 квадратних метара. Такође, сваки рад биће смештен у посебно изабрани или креирани простор, који ће представљати својеврсну надоградњу, коментар или интервенцију на сам рад.


Тема конкурса је слободна.


Предвиђено трајање радова је до 10 минута.


Пријаве слати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  до 23. маја 2017. године.


Пријава треба да садржи:


1. линк на рад или wetransfer
2. назив рада и годину настанка
3. кратак опис рада
4. кратку биографију аутора


Отварање изложбе је 1. јуна 2017.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015