Logo
Одштампајте ову страницу

Манифестација “Хомољски мотиви“ у Кучеву

Оцените овај чланак
(1 Глас)

motiviБЕОГРАД - Најпознатија туристичко-културна манифестација о “Хомољски мотиви” одржаће се ове године од 25. маја до 3. јуна у Кучеву.


Јединствена смотра изворног народног стваралаштва источне Србије, непрекидно се одржава од 1968. године и представља једну од најстаријих манифестација те врсте у Србији. Ова манифестација, која је и добитник престижних признања – ,,Вукове награде” и ,,Туристичког цвета”, саткана је од наступа изворних група и концерата културно- уметничких друштава, великог народног вашара, продајних изложби сира, меда, народних рукотворина и старих јела и заната – “Златне руке”, демонстрације старог начина испирања злата на Пеку, дефилеа учесника смотре главном улицом Кучева и избором најлепше пастрице.


На конференцији за новинаре у Туристичкој организацији Србије, одржаној поводом овогодишње јубиларне 50 манифестације “Хомољски мотиви”, која се одржава од 25. маја до 3. јуна 2017. године у Кучеву, истакнуто је да “Хомољски мотиви чувају од заборава изворне народне игре, грлено певање пастирица, древне инструменте и старе народне ношње у којима девојке, са цвећем у рукама, поздрављају присутне исказујући гостопримство краја“.


Програм манифестације погледајте ОВДЕ.



ИЗВОР: Кућа добрих вести/Istnews.com


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015