Logo
Одштампајте ову страницу

ЗА МАМЕ - онлајн место за подршку мамама почело са радом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mamacon676767БЕОГРАД - Центар за маме је покренуо веб платформу ЗА МАМЕ, онлајн место где маме сада могу да сазнају све о својим правима и како да их остваре. Корисни, информативни и интересантни вебинари ЗА МАМЕ једна су од главних активности на овој платформи и њима ће моћи да присуствују маме из целе Србије.


Платформа ЗА МАМЕ на адреси www.zamame.rs пружа бесплатне информације мамама о њиховим правима кроз јавно доступне правне водиче. Ово је такође место где ће различити стручњаци одржавати и водити вебинаре ЗА МАМЕ, а у плану је да се у будућности ту нађу и други корисни садржаји, такође ЗА МАМЕ.

 

Платформи бесплатно могу да приступе маме из целе Србије и из региона, све маме које имају приступ интернету.


„Идеју за платформу добили смо од самих мама, које нам већ пет година пишу и које ми саветујемо о њиховим правима кроз наше бесплатно правно саветовалиште. Оне се жале да је тешко остварити права за која оне ни не знају да могу да их остваре, као и да не знају где уопште могу добити такве информације. Сада је платформа ЗА МАМЕ адреса за брзо решавање таквих недоумица. Оне такође често питају када ћемо у њиховом граду да организујемо бесплатне радионице какве већ годинама организујемо за маме у Београду. Сада све маме које имају приступ интернету могу да прате наше вебинаре уз само један клик за пријављивање” , каже Јована Ружичић, директорка Центра за маме, удружења грађанки и грађана које се залаже за права мама.

 

„ЗА МАМЕ је место које окупља маме онлајн, умрежава их, омогућава и олакшава комуникацију и разумевање, пружа неопходне информације и документа за остваривање права чини доступним. ЗА МАМЕ је баш то, место ЗА МАМЕ”, додала је Ружичић.


Центар за маме охрабрује маме да наставе да питају, сугеришу, као и да деле своје личне приче. Питања и сугестије мама најбољи су начини да се сазна са којим се проблемима маме суочавају и која питања треба решавати, док њихове личне приче омогућавају свим мамама да расту заједно и подржавају једна другу.


Први бесплатан вебинар на платформи „Ја као жена и мајка” биже одржан се у четвртак, 1. јуна од 21 сат и водиће га Ивана Кузмановић, најчитанија ауторка у области популарне психологије код нас, саветница за лични развој и мама петогодишњег дечака.

 

На вебинару ће се разговарати о томе како спојити улоге мајке, жене, супруге, професионалке и бити добро.

 


Платформа ЗА МАМЕ је настала кроз пројекат „Успешни фандрејзинг” Траг фондације и њено покретање је подржало преко 50 људи из целог света, као и УСАИД и C&А Фондација.

 

 Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 мај 2017 13:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015