Logo
Одштампајте ову страницу

Спектакл године: Филхармонија свира за 20.000 људи на отвореном

Оцените овај чланак
(2 гласова)

slajererБЕОГРАД - Маестро Зубин Мехта, највећи диригент данашњице, специјални је гост концерта на отвореном Београдске филхармоније, 25. јуна у 20 часова код Палате Србија.

 

Оркестар са шефом-диригентом Габријелом Фелцом изводи програм који је публика сама одабрала, а легендарни Мехта ће наступити на крају овог концертног спектакла диригујући Финале Пете Бетовенове симфоније, саопштили су из Београдске филхармоније.

 

„Веома ме радује што је дугогодишњи сан свих људи у Србији који прижељкују нову концертну дворану на путу ка свом остварењу. Пресрећан сам што ћу учествовати у постављању њеног музичког камена темељца на великом спектаклу који ће Београдска филхармонија приредити на отвореном”, рекао је Зубин Мехта поводом концерта који се одржава код Палате Србија, у новобеоградском блоку 13.

 

Познат је и програм бесплатног концерта Београдске филхармоније, публика је изабрала 12 нумера за Пикник на Ушћу.

 

"Свечано Финале Пете Бетовенове симфоније под диригентском палицом Зубина Мехте, биће тријумфални завршетак највећег концерта класичне музике на отвореном у историји Србије" поручују из Филхармоније.

 

Програм концерта 25. јуна:

 

1. А. Маркез: Danson br 2

2. Д. Шостакович: Валцер (Џез свита бр. 2)

3. К. Сен-Санс: Dance macabre

4. С. Христић: Грлица (Охридска легенда)

5. Ђ. Росини: Вилијем Тел, увертира (финале)

6. А. Хачатурјан: Игра сабљи

7. М. Равел: Болеро

8. Р. Вагнер: Кас Валкира (Valkire)

9. П. И. Чајковски: Валцер цвећа (Крцко Орашчић)

10. Е. Григ: У пећини горског краља (Пер Гинт)

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 23 јун 2017 15:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015