Logo
Одштампајте ову страницу

Удружење пивара: Одговорна конзумација пива

Оцените овај чланак
(5 гласова)

pivarsrbije54454545БЕОГРАД – На дружењу са новинарима представљене су активности Удружења пивара Србије у оквиру којег се као чланице налазе све наше највеће пиваре.


Том приликом представљено је руководство овог удружења али и пренете информације о резултатима пиварске индустрије као и то са којим се све изазовима та индустрија сусреће сада и у будућности.


Удружење пивара Србије у сарадњи са партнерима ради на стварању погодне економске климе за произвођаче, али истовремено и на подизању свести о одговорној конзумацији пива, речено је на „Циљ Удружења је да се кроз континуирану сарадњу са државом и партнерима створи одржива и предвидива економска клима за раст и развој пиварске индустрије, како бисмо остварили своје пуне потенцијале и дали још већи допринос развоју српске економије. УПС има задатак да развија и штити интересе индустрије, али и обавезу да промовише одговорност. Произвођачи пива - чланови Удружења, имају снажну саморегулативу и строге прописе и правила, чак и више него што и сам закон налаже. Самим тим, један од најважнијих циљева чланица Удружења јесте да едукујемо и пропагирамо одговорну и умерену конзумацију пива.“, истакао је Владимир Новаковић, председник Управног одбора Удружења пивара Србије.

 

menadzerka

 

Удружење пивара Србије је кровна струковна организација, окупља највеће произвођаче пива и слада у Србији, који заједно чине 98% домаћег тржишта. Пиварска индустрија у нашој земљи битно утиче на економију и доприноси буџету Србије са 3,3 одсто на годишњем нивоу.


Удружење пивара Србије угостило је представнике медија у Радисон Блу хотелу, где је уз стандап комичара Срђана Јовановића, на забаван начин представљено пиво као освежавајуће пиће, са традицијом производње у Србији дугом три века.


Како је истакнуто, као и до сада, друштвене активности Удружења убудуће ће бити усмерене на оснаживање одговорне конзумације.
Кроз различите кампање и медијске активности неопходно је промовисати умереност испијања пива, које је за многе омиљено пиће за здравицу.


Тим поводом Ребека Божовић, извршна менаџерка Удружења пивара Србије поручила је: „Ове године настављамо даље и планирамо активности којима желимо да вратимо пиво на место које му припада као омиљеном пићу, јер га везујемо за најлепша дешавања у животу, од рођенданских прослава, па све до славља спортских успеха, којих, на срећу, имамо много. Посебан фокус наших активности у овој години је кампања о одговорној конзумацији пива, коју ћемо покренути 4. августа на Светски дан пива и у сарадњи са партнерима реализовати до краја септембра.“


Удружење пивара Србије послује са шест чланица: Апатинска пивара, Београдска индустрија пива БИП, Ваљевска пивара, Карлсберг Србија, Малтинеx сладара, Хеинекен Србија, које чине преко 96 одсто тржишта. Од 2003. године до данас направљене су значајне инвестиције у пиварској индустрији, кроз улагања у капацитете који постоје скоро три века. Удружење пивара Србије промовише одговорну конзумацију пива. Произвођачи пива - чланови удружења, имају снажну саморегулативу, строге прописе и правила, чак и више од онога што је прописано Законом. Ова правила чине Кодекс усвојен на нивоу индустрије који пропагира законитост, искреност, поштење и добре пословне обичаје.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 27 јун 2017 15:48
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015