Logo
Одштампајте ову страницу

Трибина: Религија и национализам

Оцените овај чланак
(2 гласова)

religijasocijaliyamБЕОГРАД - Организација Светосавска омладинска заједница Архиепископије београдско-карловачке и Дом омладине Београда организују 3. јула са почетком у 19 часова трибину: Религија и национализам.


Предавачи на трибини, која ће се одржати у Дому омладине су професор Драган Симеуновић, Факултет политичких наука, др Сеид Халиловић, Центар за религијске науке ,,Ком“, др Александар Раковић, Институт за новију историју Србије.


Однос религије и национализма представља једно од отворених и свакако за нас једно од најзначајнијих питања.


Испреплетеност и међусобни утицај верског и националног осећаја на нашим просторима се види кроз практично читаву прошлост, види се у садашњости, а сигурно је да ће и у будућем периоду имати снажан печат ових сентимената и феномена.


 Разумети односе ова два осећања и уверења није могуће без појединачног схватања и разумевања оба наведена елемента.


Шта она подразумевају, на чему се заснивају, како препознати који је прави пут у религијском и националном осећају, а где су странпутице, где се додирују а где се разликују? Допринос одговору на ова питања даће учесници трибине Религија и национализам.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 28 јун 2017 18:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015