Logo
Одштампајте ову страницу

Манаково културно лето

Оцените овај чланак
(1 Глас)

manakgrafikaБЕОГРАД - И овога јула у срцу Савамале, у Манаковој кући (угао улица Краљевића Марка и Гаврила Принципа) оживеће стари, романтичарски Београд с половине 19.века.

Богат културни програм и овога пута раздељен је у неколико целина: ТЕАТАР НА ЂУМРУКУ, САВАМАЛСКИ КОНЦЕРТ, КИНО МАНАК и БОЕМСКА САВАМАЛА.

 

Овогодишњи садржаји задовољиће најистанчаније укусусе и најширу генерацију публике од 7-77 година, од љубитеља класичне музике до џерираног севдаха, староградске музике до мултимедијсалних музичко сценских перформанса. Позоришни програм конципиран је на камерним формама посвећеним јаким женским драмским ликовима, док премијерни филмови обележавају јубилеј Великог рата и промовишу обичаје увек истраживачки атрактивне Старе планине.

 

И овога пута манифестацију која се одржава од 8-29.јула отвориће познати поета Витомир Вицо Дардић (08.07. од 20,20 сати) програмом "Међу својима"; правећи омаж Владиславу Петковићу Дису и Милутину Бојића, великим песницима којима се ове године навшава 100 година од смрти.

 

Манифестацију организују Танграм Центар и Ентографски музеј у Београду.

 

 DSCFfffffff

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 07 јул 2017 11:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015