Logo
Одштампајте ову страницу

Читам и пливам

Оцените овај чланак
(2 гласова)

marijabazenNIŠ5juуууууНИШ - Са циљем да књига постане доступнија читаоцима Народна библиотека „Стеван Сремац“ из Ниша током летње купалишне сезоне посетиоцима базена на „Чаиру“ пружа прилику да завире у њен кутак.

 

Љубитељи писане речи моћи ће сваког дана, осим недеље, да у периоду од 11 до 19 часова бесплатно изнајме књигу за читање на базену.

 

Посетиоцима су у понуди различити књижевни жанрови. Претходних година на штанду библиотеке на базену најтраженији су били белетристика, романи и стрипови, а ученици су користили прилику да за време распуста прочитају књигу која се у школама чита као лектира. за изнајмљивање књиге неопходно је приложити чланску картицу или неки од важећих личних докумената.

 

Уколико неко започне са читањем обимнијег штива, а планира да и наредних дана посећује базен може свој примерак да резервише код библиотекара на штанду. Акција под слоганом „Пливам и читам“ Народне библиотеке на базену траје до краја августа.

 

Народна библиотека је и претходних година организовала сличне акције које су наилазиле на леп одзив код посетилаца, а књиге из ове библиотеке доступне су и у оквиру градске баште на тврђави где на књижевном банкомату, заклоњени од градксе буке, посетиоци могу да уживају у чарима књижевних дела.

 

Извор: iSerbia.rs/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 08 јул 2017 22:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015