Logo
Одштампајте ову страницу

Концерти Светског омладинског хора у Новом Саду и Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

belefsvetskihorБЕОГРАД- Амбасада Мађарске организује два концерта Светског омладинског хора на којем ће наступити 58 младих певача из 33 државе и светски познати диригенти Золтан Пад (Мађарска) и Кен Вакиа (Ken Wakia) из Кеније.


Први концерт одржаће се сутра са почетком у 20 часова у Новосадској Синагоги (Јевреска 9) у Новом Саду, најавила је Амбасада Мађарске.


Овај концерт ће бити бесплатан.


Други концерт ће се одржати 16 јула са почетком у 21 час, у Башти Студентског Културног Центра (Краља Милана 48) у Београду.


Цена улазнице за овај концерт је 500 динара.

 

                                              
Светски омладински хор Мађарска је јединствени међународни музичко-педагошки пројекат,изузетног уметничког квалитета, који окупља младе талентоване певаче из целог света.


Изводе и класична и савремена дела, од Меделсона и Орбана до Стејси Гибса и Леонарда Коена.

 

                                            koncerttttt

 

Овај по много чему посебан и уникатан хор, сваке године окупља младе и талентоване, полупрофесионалне певаче од 17 до 26 година из целог света.


Чланови хора се бирају кроз међународне аудиције, а затим спајају у један хор који воде реномирани диригенти.
За ове младе певаче са широким распоном културног порекла, пробе и концерти представљају изузетну могућност да се упознају са разним културама, људима, музиком и традицијом.


Од оснивања фондације 1989. током 35 година, више од 1000 певача из 65 земаља прошло је кроз Светски омладински хор, сарађивало са 46 светски познатих диригената и издало више од 20 ЦД и ДВД издања.


Године 1996. постали су истакнути пројекат УНЕСКО-а са називом „Уметници за мир“, због музичке платформе која ефикасно подржава комуникацију међу културама.


Летњу турнеју Светског омладинског хора 2017. организује непрофитна организација Жолнај наслеђе из Печуја. После десетодневних интензивних проба у Печују са два диригента Золтаном Подом из Мађарске и Кеном Вакијом из Кеније, хор ће одржати 12 концерата у Мађарској, Србији, Босни и Херцеговини, Хрватској и Словенији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015