Logo
Одштампајте ову страницу

Успех који не познаје границе – наши параатлетичари освојили медаље у Лондону

Оцените овај чланак
(1 Глас)

olimpicccccРепрезентативац Србије Жељко Димитријевић постао је данас првак света у бацању чуња и поставио нови светски рекорд (31,99) на шампионату у пара атлетици које се одржава Лондону.


Успех Србије је још већи пошто је Милош Митић био трећи (29,06) и освојио бронзану медаљу, док је друго место припало је Индијцу Кумару (30,25).


Србија сада има три медаље на првенству јер је пре два дана Милош Зарић освојио злато у бацању копља.


Зарић је до великог успеха дошао хицем од 30,83 метара, који је имао у првој серији, а потом ривали нису успели да га победе.


Тим хицем, српски репрезентативац је за метар и 78 центиметара победио Португалца Ликурга Фереиру, док је треће место заузео Абделазиз Елсајед из Египта, који је бацио 28,63 метара.


Председник Србије Александар Вучић честитао је данас параолимпијцима Димитријевићу златну и Митићу бронзану медаљу, освојене у дисциплини бацање чуња на Светском првенству у пара атлетици у Лондону.


"Данас су на једном постољу Србију поносно представљала двојица параолимпијаца. Свака част за труд, упорност, храброст и огромну жељу за упехом, који је крунисан медаљама и новим светским рекордом у овој дицсиплини," наводи се у честитки председника.


Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је данас српским параолимпијцима a у честитки се, између осталог, каже:


"Честитам нашим спортистима Жељку Димитријевићу на освајању златне медаље и обарању светског рекорда и Милошу Митићу освајање бронзане медаље на Светском првенству у Лондону.


Ваше медаље су резултат ваше упорности, рада и жеље за успехом, чиме сте на најбољи начин представили своју земљу. Желим вам да и убудуће освајате највиша одличја и да будемо поносни на вас као што смо данас", наводи се у честитки премијерке Брнабић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 јул 2017 14:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015