Кућа Добрих Вести

Login

Дисциплина кичме: Промоција албума "Опет"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

 

sacuvajБЕОГРАД - Легендарна београдска група “Дисциплин А кичме” и њен фромтмен Душан Којић – Која промовисали су дупли албум ,,Oпет“ који је издат на винилу, у Чумићевом сокачету у Београду.

 

Плато испред продавнице плоча “Маском стор,” 25. јула био је препун поштовалаца и предстваника медија који су позвани на овај догађај.

 

“Дисциплина кичме” основана је крајем 1981. године под вођством басисте Душана Којића заједно са бубњарем Ненадом Красавцем Келетом, после распада популарног бенда “Шарло акробата” зачетника новог музичког правца, новог таласа.

 

Деценије постојања мењале су музички израз као и име овог бенда. Од панк фанка, фанк рока, алтернативног рока и drum and bass.

 

Под називом “Дисциплин А Кичме “ наступају од 1995. одине, поред чувеног фронтмена, чланови бенда били су и Бранислав Tривић, Душан Дејановић, Гофи Бебе, Јуриј Новоселић, Срђан Гулић, Питер Варен, Срђан Жика Тодоровић, Вил Паркер, Зоран Еркман, Милош Велимир... а садашњи чланови поред Које су Мања Ђорђевић, Радета Вулић и Игор Ђеке.

 

Бука (и винил) су у моди

 

Како је време показало да се звук боље репродукује на винулу, идеја за издавање овог алубума постојала је одавно, али како нам је Која објаснио, тек сада су се стекли услови за реализацију.

 

“Прошао је велики временски период владавине ЦД-а и када је винил поново почео да буде у моди, али су, у међувремену, све дискографске куће у бившој Југославији продале машине за прављење винила, па је то био проблем. Сада мора да се штампа у Немачкој, Пољској... где и даље имају те машине за производњу винила. У мећувремену, десила се општа помама за винилом у целом свету, али нема превише фабрика које то раде тако да се чекало неколико месеци да се дође на ред. Квалитет звука је топлији, пријатнији, мада, када се појавио цд, тада се причало како је цд много бољи од винила.

 

Група је специфична и звук је фантастичан и на винилу као и на цд-у, јер нам је критеријум да ако се звук добар на обичном моно звучнику транзистора, онда ће снимак на свему добро звучати.”

 

Албум ,,Опет“ се може купити у ,,Маском стор” радњи, под слоганом ,,Сва добра музика на једном месту”, која нуди и попусте за чланове лојалити програма као и попусте за сва домаћа издања.

 

Аутор текста: Наташа Ускоковић

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено субота, 29 јул 2017 21:52

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија