Logo
Одштампајте ову страницу

Нова радна места у модној кући „Луна“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

lunaobukaПОЖАРЕВАЦ - У просторијама пожаревачке компаније “Луна” ове недеље свечано су додељени сертификати полазницама обуке за кројење и шивење теже запошљивих лица, од којих је пет већ примљено у радни однос, а планирано је да им се ускоро придружи још једна.


Пројекат је финансирала Европска унија у сарадњи са Националном службом за запошљавање, по пројекту ИПА 2012.


Обуку која је у производном погону текстилне фабрике ”Луна” трајала месец дана, прошло је 12 полазница а критеријум је био да су најмање шест месеци на евиденцији Националне службе за запошљавање. Уз помоћ два ментора, полазнице су успешно завршиле обуку о чему сведочи и то што је њих пет одмах добило радно место шивача, док ће им се још једна полазница обуке ускоро придружити на пословима ручног рада.


Циљ ове и сличних обука је да се оспособи што већи број лица без стручне спреме. Биљана Јовановић, власница и директорка Модне куће „Луна“ рекла је да је видно задовољна што ће фабрика „Луна“ бити обогаћена новим обученим кадровима. По њеним речима, обука је била веома интензивна с обзиром да је предвиђено да траје само месец дана.


“Ово је ипак занат и знате да то учење траје дуже. Али с обзиром да смо имали лимитиран временски период, оне су то сјајно одрадиле и пуно, пуно тога научиле”, навела је Јовановић.
На додели сертификата били су и представници НСЗ, Милка Савић, начелница Одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке, Војислав Пејић, организатор образовања одраслих и Гроздана Ненадовић, начелник одељена за посредовање у запошљавању и планирању каријере, као и менторке Снежана Спасић и Славица Демић, из “Луне”.


Модна кућа „Луна“ је један од лидера у текстилној индустрији у Србији и региону, компанија која је развила стабилан пословни систем са модерно технолошки опремљеним производним погоном површине преко 3.000 метара квадратних и ланцем препознатљивих “ЛУНА цонцепт сторе” објеката и франшиза.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 05 август 2017 11:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015