Logo
Одштампајте ову страницу

Интеретно фестивал од 22. до 26. августа

Оцените овај чланак
(1 Глас)

interetnooooooБЕОГРАД - Шеснаести по реду Интеретно Фестивал, у организацији Мађарског културног центра „Непкер“ и Града Суботица, биће одржан од 22. до 26. августа у центру града.


Током пет фестивалских дана, посетиоцима ће се представити дванаест фолклорних група из шест земаља. Манифестација ће свечано бити отворена у МКЦ „Непкер“, док ће по први пут церемонија затварања бити на Летњој позорници на Палићу.


“На Фестивалу ће наступити четири домаће и седам иностраних група из шест земаља, Мађарске, Хондураса, Летоније, Чилеа, Парагваја и Мексика. Плесне панораме ће се одржавати у МКЦ „Непкер“ сваког дана од 19.30 или од 20 часова. Посетиоци и ове године могу да купе пасош фестивала од 20. августа, којим остварују право на попусте, учешће у наградној игри и слободан улаз у Фестивалски клуб”, каже Изабела Пољаковић додајући да ће, као и претходних година, Интеретно дани бити одржани и у Кањижи, Сенти, Србобрану и Кишкунхалашу.


Поред богатог културно-уметничког програма, „Интеретно“ ће и ове године понудити пратећи програм у виду вашара народних рукотворина, гастро села, Винске улице, Играонице за децу и фестивалског клуба.


“Трудили смо да Суботичанима донесемо најлепше ствари. Имаћемо ове године око 100 излагача, 13 винарија ће се представити, а у поподневним сатима дечја играоница ће имати своје програме. Од ове године, новина је што ће бити организован и кутак за маме и бебе“, поручује Хајналка Бодроги, организаторка Фестивала.


Иако су и припрему овогодишњег Фестивала пратили велики финансијски проблеми, организатори истичу да нису ни помишљали да одустану од његове организације.


“На сваком нивоу средства која су била обезбеђена за Интеретно фестивал су драстично смањена. Град је за више од половину смањио средства у односу на прошлу годину, покрајина ништа није дала, што је катастрофално, а Министарство културе је издвојило иста средства, поражавајућих 120 хиљада динара. Без обзира што се ради о признатом Фестивалу и на међународном нивоу, изгледа да то није битно, али ми ниједног тренутка нисмо размишљали да одустанемо од организације Фестивала. Морали смо да правимо тешке комбинације, измишљали смо немогуће, а срећа је што су нам дугогодишњи спонзори остали верни и што смо на неким конкурсима у иностранству, успели да обезбедимо довољна средства да Фестивал организујемо достојанствено”, каже Бела Бодроги, директор Фестивала „Интеретно“.


Детаљни програм погледајте ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести/Subotica.com


Последњи пут измењено среда, 23 август 2017 11:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015