Logo
Одштампајте ову страницу

Смедеревска јесен

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sjБЕОГРАД - Једна од најстаријих маниферстација код нас, Смедеревска јесен ове године прославља 130 година постојања. 

 

Туристичка, винска и привредна манифестација од 7. до 10. септембра и ове године, спремно дочекује госте и посетиоце свих узраста.


Богат културни програм претставили су нам чланови организационог одбора манифестације Тијана Гачпар, директорка музеја у СмедерЕву, Горан Јовшићв.д. директора Ј.П. Смедеревска тврђава као и Павле Ђукић, менаџер за домаће производе Туристичке организације Србије.


Програми су реализовани на различитим локацијама по целом граду, од градског трга, тврђаве, Дунавског парка до установа културе, објаснила је Тијана Гачпар.

                                    smederevojesen                                                                           
Како је најављено, уводно вече, 6. септембра најавиће тамбураши уз дегустацију чувених смедеревских вина, 7.9. ће се одржати улични перформанс позоришта “Патос”, а наставља се на граском тргу концертом Алана Исламовића уз популарне хитове “Бјелог дугмета” и “ Дивљих јагода”.


Церемонија свечаног отварања одржаће се наредног дана , 8. септембра у малом граду Смедеревске трврђаве уз звуке арија које изводе Јадранка Јовановић и Оливер Њего, а нешто касније, фешта се наставља уз симфонијски оркестар и групу “Смак” под називом “Синфонија Смака” на градском тргу. Најваљени су и извођачи духовне музике, а концерт ће одржати и популарни “Гарави сокак”.
Програм за најмлађе , током викенда, уз бројне представе за децу, демонстрацију школе витештва и међународни фестивал дечијих Културно уметничких друштава, обогатиће и хор Колибри.

 

                                 grozjee

Љубитељи етно музике уживаће уз групу “Врело”, а народне уз песме Мериме Његомир, Снежане Ђурижић и Цакане.


Посебна туристичка атракција је организована посета вили “Златни брег”, некадашњем летњиковцу династије Обреновић.


За сам крај, 10. септембра планиран је велики концерт Аце Лукаса, уз спектакуларни ватромет.

 

                                SmederevskAAAAA      
Аутор текста: Наташа Ускоковић

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 31 август 2017 11:55
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015