Logo
Одштампајте ову страницу

Филм „Ана Карењина, сећања Вронског“ у биоскопима од 12. октобра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

KarenjinanananannaБЕОГРАД - Филм “Ана Карењина, сећања Вронског“ редитеља Карена Схакхназарова отворио је Филмски фестивал у Монтреалу а домаћа публика ће филм „Ана Карењина, сећања Вронског“ у биоскопима гледати од 12. октобра.

 

Ново филмско остварење славног редитеља, и директора највећег руског студија, познатог по филмовима “Courier”, “Ward No.6” и “White tiger”, представља и најозбиљијег руског кандидата за Оскара на страном језику.

 

Филм се налази у такмичарском програму међу 18 филмских остварења на филмском фестивалу у Монтреалу.

 

“Моји претходни филмови Ward No.6 и White tiger су такође били номиновани, радујем се сто је и Ана Карењина, па видећемо како ће проћи. Ово је једна интимна прича, из потпуно другачијег угла и представиће однос Ане и Вронског у другачијем светлу”, рекао је Схакхназаров поводом филма у чији је продукцијски буџет 15 милиона долара.

 

Филм је, између осталог, сниман у Зимском дворцу у личним одајама краља Петра.

 

Радња филма одвија се у време руско-јапанског рата, у Манџурији. Главни хирург руске војне болнице спашава живот неколицини рањених официра, међу њима и грофу Вронском. Када сазна за његов идентитет одлази у болнички стационар и саопштава му да је сурова игра судбине и да му је баш он спасио живот, јер грофа сматра одговорним за трагедију његове породице.

 

“Моје име је Сергеј Карењин, господине Вронски, једини син Ане Карењине”. Не гајећи било какве илузије и не очекујући одговоре, млади Карењин Вронском поставља питање које га муц̌и целог живота: шта је натерало његову мајку на кобни чин? После краћег оклевања Вронски одлуц̌ује да исприц̌а своју причу о трагичној љубави са Аном Карењином. Вронски се враћа у прошлост, и са Аниним сином дели сећања чији је заточеник тридесет година, запажајући да се људи сећају само онога чега желе да се сећају.

 

Ану Карењину и Вронског играју Еlizaveta Boyarskya и Kirill Grebenshchikov.

 

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 05 септембар 2017 12:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015