Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал италијанског филма у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

maxresdefaultsdfdfБЕОГРАД - Значајна филмска манифестација, Фестивал италијанског филма, одржаће се по други пут у Београду од 16. до 24. септембра у Југословенској кинотеци уз неколико програмских целина, међу којима су: премијерно приказивање најновијих италијанских филмова, пословни сусрети у циљу стварања нових копродукција између Србије и Италије, посебне изложбе инспирисане италијанским филмом.

 

 

Фестивал организују културно удружење Excellence, Институт Луче/Чинечита из Рима и Италијански институт за културу у Београду.
Специјални гост фестивала биће Паоло Ђеновезе, један од тренутно најпознатијих италијанских редитеља, који ће на отварању фестивала представити свој филм “Потпуни странци” (“Perfetti Sconosciuti”) који је у Италији постигао рекордну гледаност.

 

После пројекције предвиђен је сусрет аутора са публиком.


Овај догађај представља најзначајнију манифестацију у региону у потпуности посвећену савременом италијанском филму и његовим класичним остварењима. Фокус другог издања овог фестивала у Србији, после великог успеха постигнутог прошле године, стављен је на прве и друге филмове нове генерације италијанских аутора представљених на Венецијанском филмском фестивалу.

 

Селекцију филмова и уметничку супервизију приредио је престижни Институт Луче/Чинечита из Рима који се бави промоцијом филмске културе. У оквиру манифестације предвиђени су и сусрети између представника дистибутерских кућа у Србији.


На фестивалу ће по први пут у Србији бити приказани италијански филмови: “Наши кораци / Навика лепоте”, режија: Мирко Пинчели; Чиста срца, режија: Роберто Де Паолис, “После рата”, режија: Анарита Замбрано; “Имам пријатеље у рају”, режија: Фабрицио Марија Кортезе, “Перо”, режија: ди Роан Џонсон, “Највећи сан”, режија: Микеле Ванучи; “Затворених песница”, режија: Пјерпаоло Де Санктис, “Ми и Ђулија”, режија: Едоардо Лео, “Племенити циљ”, режија: Емилио Бригуљо.


Овогодишњи Фестивал наставља причу о италијанском филму двадесетог века, започету током издања фестивала из 2016. године, и пружа прилику да се поново виде нека од класичних ауторских остварења која су обележила италијанску кинематографију.
Биће организовани и сусрети између представника сектора посвећеног копродукцији, италијанском и српском законодавству за финансирање кинематографије, као и развоју дигитализације и сателитске дистрибуције.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 06 септембар 2017 12:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија