Logo
Одштампајте ову страницу

Фестивал руског филма „Бајке детињства“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ruskfilmБЕОГРАД - Фестивал савременог руског филма за децу под називом „Бајке детињства“ биће одржан од 12. до 15. септембра у Центру за културу „Влада Дивљан“, а деца ће имати прилике да погледају кратке анимиране и игране филмове.


Пројекције почињу у 11 и 13 часова и намењене су првенствено деци основних школа са територије Општине Палилула.


Град Београд у сарадњи са руском компанијом Вифсаида, Српским одељењем Међународног јавног Фонда јединства православних народа од 11 до 15 септембра организује Недељу руског филма у Србији „Бајке детињства“. Овај фестивал се пети пут одржава у нашој земљи, али по први пут у Београду.


Пројекције су намењене најмлађима и бише одржане на укупно десет локација у граду. Поред Културног центра Београд, Центра за културу „Влада Дивљан“, Југословенске кинотеке, Дома омладине Београд и Омладинског позоришта ДАДОВ, пројекције су организоване и у приградским Центрима за културу Обреновац, Лазаревац, Раковица, Сопот и Младеновац. Организивано је преко 100 пројекција, на свакој од поменутих локација пројекције су заказане у три термина током дана. Оно што је најважније јесте да су све пројекције бесплатне. Како је подршку овом пројекту дало и Министарство просвете, науке и технолошког развоја очекујемо и велики број ученика из основних школа, који ће долазити у организованим посетама, са општина на којима су организоване пројекције.


Поред пројекција публика ће имати прилику да се сретне и поразговара са бројним редитељима, глумцима, продуцентима који су заслужни за стварање приказаних филмских остварења. Такође у Руском дому у Београду биће одржани солистички концерти специјалних гостију фестивала и презентације филмских пројеката.


Свечано отварање фестивала заказано је за 11.септембар у 11 часова у Филмској дворани Културног центра Београд, коме ће присуствовати поред деце којима је овај фестивал и намењен, велики број домаћих и руских уметника, представника Министарства просвете, као и челника Амбасаде Руске Федерације у Београду.


Комплетан програм фестивала може да се погледа на фејсбук страници и на званичном сајту града Београда www.beograd.rs

 

Програм


У Центру за културу "Влада Дивљан"

 

12,13,14 и 15. септембра у 11 часова 7 филмова / укупно трају 60 мин./

 

- Не постоји ништа важније

- Отополи

- Уображена мишица

- У шуми заборављених кишобрана

- Звездица

- Дечица

- Лија која је знала да свира виолину

 

12 и 13. септембра у 13 часова

 

-Часна пионирска / траје 100 мин./

14 и 15.09. у 13 час.

- Изгубљени дечак / 6 мин./

- О Петру и Павлу / 91 мин./

 

Улаз је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести/ukpalilula.rs


Последњи пут измењено четвртак, 14 септембар 2017 10:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015