Кућа Добрих Вести

Login

Успешно завршен јубиларни 50. Србија рели

Оцените овај чланак
(0 гласова)

aviogluБЕОГРАД - У Ужицу је од 22-24. септембра, у организацији Ауто мото савеза Србије Спортског ауто и картинг савеза Србије, уз подршку АМС Осигурања и Министарства омладине и спорта, одржан јубиларни 50. Србија рели, најпрестижније такмичење у аутомобилизму, са најдужом традицијом у региону југоисточне Европе.

 

На церемонијалном старту 50. Србија релија, који се потом возио у суботу и недељу на ужичким стазама Врело, Дубоко и Локва, на свечаном отварању видео поруком обратио се председник ФИА и специјални изасланик Генералног секретара УН, Жан Тод, као и председник АМСС Мирко Бутулија који је отворио трку.

 

Учествовало је укупно око 40 домаћих и страних посада - из Бугарске и Турске, као и посаде из Словеније, Шведске и Грузије.

 

На Централном градском тргу у Ужицу проглашени СУ победници 50. Србија релија, а најуспешнијима су за постигнуте резултате додељена признања и пехари. После два дана вожње, прво место у генеалном пласману Европског рели трофеја припало је посади из Турске коју су чинили возач Авциоглу Орхан и сувозач Коркмаз Бурцин. Друго место је заузела је посада из Грузије, Пламен Стаyков и Кваратскхелиа Давид и на трећем месту је на овогодишњем релију завршила је посада из Бугарске коју су чинили Иасев Игнат и Jорданов Jордан.

 

                             RoccoGianlucaisailovicjovan          

 

У Шампионату Србије на 50. Србија релију оба дана најуспешнији је био Роко Гианлука и Јован Исаиловћ. На другом месту били су Владица Рабреновић и Питер Хенел, док су трећу позицију заузели Жељко Милутиновић и Александар Петричевић. 50. Србија рели ове године се бодује за Национални шампионат, шампионат Централно Европске Зоне, Балкански рели трофеј и Европски рели трофеј.

 

Лепо време омогућило је многобројној публици да ужива у узбудљивој вожњи ужичким крајем, а ако изузмемо само повремена одустајања посада, рели је прошао без инцидената. Из сезоне у сезону, ова манифестација добија на значају јер утиче на развој аутомобилизма, спорта и туризма.

 

Далеке 1967. године одржан је први "YU рели". АМСС је 1988. године успешно преузео организацију, а 2008. године ово такмичење добија ново име - "Србија рели".

                                                               Srbijaaaaaareli

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија