Logo
Одштампајте ову страницу

Фестивал ,,Нечујно" у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

necujnofiksnaФестивал кратког подводног филма ,,Нечујно 5” у организацији Асоцијације Ронилачких Инструктора (АРИ) и Дома Омладине Београд, отворен је данас и трајаће до 08. октобра у Великој сали Дома омладине.  

 

Пети по реду фестивал броји више 90 аутора, са више од 60 филмова и 250 фотографија, а овогодишњи фестивал отворио је филм аутора Клаудија и Хендрика Шмита под називом ,,The pale Horse”,  који говори о томе колико су корални гребени значајни за цео екосистем а самим тим
и опстанак наше планете.

 

На фестивалу је првог дана приказан и филм аутора Оливиера Ван ден Брока и Грита Меулепаса ,,Pisciforms”, у коме се може видети да врста и облика риба има више него сисара, птица, водоземаца и гмизаваца заједно.

 

                     Nečujno5 za foto izložbu2

 

Публику у недељу очекују пројекције ,,Подводно краљевство” и ,,5000 риба”, које обухватају свака по десетак и више краткометражних филмова, као и првог дана када је публика била у прилици да ужива у више десетина кратких филмова, урањајући без опреме у тај дивни подводни свет који представља више од 70 одсто наше планете. 

 

                     plakat

 

Након тога следи затварање фестивала и проглашење победника филмског дела, као и најбољих у такмичењу у подводној фотографији, а биће приказан и најбољи филм по избору жирија са конкурса „Нечујно 5“.

 

Као и сваке године у оквиру фестивала организовани су и пратећи програми, такмичење у подводној фотографији у шест категорија, у коме је учествовало мноштво аутора из целог света, чију изложбу можете погледати у Холу Дома Омладине током трајања фестивала.

 

Затим оба дана организује се и дечија ликовна радионица Нине Манић Јовановић где родитељи своје мале креативце могу да упосле цртањем подводног света, као и дечија ронилачка радионица са Либоњом где ће научити нешто најосновније о подводном свету, екологији, шкољкама, рибама, роњењу.   

 

                     decijeradionice

 

Поред свега овогодишњи гости су и становници Јавног акваријума и тропикаријума Београда.

 

Детаљније информације можете погледати на сајту www.ari.rs и Фејсбук страници https://www.facebook.com/silently.belgrade/  

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 08 октобар 2017 13:33
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015