Logo
Одштампајте ову страницу

Јохан Себастијан Бах на виоли

Оцените овај чланак
(1 Глас)

DejanMladjenovicБЕОГРАД – Публика БЕМУС-а биће у прилици да у вечерас у Свечаној сали Скупштине града, са почетком од 20 часова чује концертно извођење дела за соло виолину Јохана Себастијана Баха на виоли, што је веома редак подвиг и у интернационалним оквирима.

 

 

Овај захтеван уметнички подухват извешће наш признати виолиста Дејан Млађеновић.

Током последњих десет година, Млађеновић је одржао више од 150 концерата као солиста, наступајући са многим значајним камерним ансамблима, симфонијским оркестрима и познатим пијанистима у престижним концертним дворанама као што су Salle Gaveau у Паризу, Wigmore Hall у Лондону, Hollywell Music Room i Jacqueline du Pré Music Building у Оксфорду, Sala Čajkovski у Москви...

 

Између осталог, у више наврата је са познатим диригентима изводио неке од најзначајнијих концерата за виолу насталих током 20. и 21. века као што су концерти Алфреда Шниткеа, Гије Канчелија, Кшиштофа Пендерецког али и наших композитора - Иване Стефановић, Ивана Јевтића и Властимира Трајковића.



Поред активне каријере концертног солисте, Дејан Млађеновић је редовни професор виоле на Факултету музичке уметности у Београду, у чијој класи је дипломирало, магистрирало и своје докторске уметничке пројекте одбранило више од четрдесет студената.


Улаз на концерт је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 октобар 2017 13:16
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015