Logo
Одштампајте ову страницу

Балкански етно џез добио нову узданицу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gaitarsdeyeБЕОГРАД - Познати српски студијски и session иста Александар Митровић објавио је свој први самостални ауторски музички пројекат „Ћирил Метход“ под уметничким именом Acart.


Издање које је објавила издавачка кућа Lampshade Media можете у целости преслушати на ОВОМ линку.



Албум „Ћирил Метход“ састоји се од пет песама које представљају фузију world музике, фанка и џез рока са наглашеним мотивима балканског музичког наслеђа. Продуцент албума је познати српски музичар Марко Лоуис.


Александар Митровић музиком се бави од малих ногу и дипломирао је на Факултету Музичке Уметности након чега је наступао са мноштвом бендова и самосталних извођача међу којима су Дадо Глишић, Милена Вучић, Жељко Васић, Боки Милошевић, Саша Васић и многи други. Завршио је курсеве за обраду звука и мултимедијалне пројекте, а радио је и као професор у многим музичким школама. Аутор је сатиричног музичког блога „Практикум за музичаре 22. века“ а повремено пише и иронијом обојене тестове и музичке рецензије у wорлд мусиц часопису Етхноумље.


У сарадњи са различитим музичарима, Александар Митровић наступа и преко 200 пута годишње.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 октобар 2017 14:14
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015