Logo
Одштампајте ову страницу

Каква је будућност екомузеја у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ekomuzejgfgffgfgБЕОГРАД - Национални комитет ICOM Србија, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, Италијанског културног центра, Општине Стара Пазова, Регионалне алијансе ICOM SEE и Фондације Етно-еко музеј Голубинци, организује стручни семинар “Eкомузеји и музеји заједница“ који ће се одржати од 25. до 27. октобра 2017. у Београду.


На семинару ће учествовати водећи стручњаци Италије и Хрватске из области екомузеологије, који ће првог дана одржати краћа предавања о екомузејима, њиховом значају и позицији у савременом друштву, најавио је прес центар Удружења новинара Србије.
Другог дана ће бити речи о пет покушаја формирања екомузеја у Србији, који ће појединачно бити разматрани.


Реч је о већ започетим пројектима или потенцијалима за формирање екомузеја у Голубинцима, Злакуси, Сењском Руднику, Долини Ибра и Славковици.


Циљ семинара је да се, базирано на новим сазнањима, кроз разговор и интеракцију сагледају проблеми који спречавају реализацију започетих пројеката и предложе сврсисходна решења која би омогућила њихову реализацију.
Односно, да се тамо где има потенцијала за оснивање екомузеја, локална заједница и локална самоуправа подстакну да их у својој средини оснују.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 октобар 2017 09:55
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015