Logo
Одштампајте ову страницу

Највећа светска џез звезда коначно стиже у Србију

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gasperБЕОГРАД – Светска џез звезда, пијаниста и продуцент Robert Glasper, ће у оквиру своје турнеје на којој први пут наступа са триом и DJ Sundance, посетити и српску престоницу.

 

Након концерата Incognita и Bernhofta, Robert Glasper трио стиже у Београд 22. и 23. новембра на Musicology Barcaffè Sessions, у клуб Bitefartcafe.

 

Карте су у продаји путем мрежа Еventim и Ddtickets. Убрзо након тога, већ 24. новембра овај састав ће наступити и пред словеначком публиком, у Љубљани.

 

Након невероватног успеха и феноменалних оцена критике за своја два Гремијем награђена албума, Robert Glasper се враћа својим акустичним jazz коренима са албумом “Covered” (Robert Glasper Trio снимљен уживо у Capitol Studios).

 

Албум поново окупља Glaspera, басисту Vicente Archer и бубњара Damion Reid, са којима је Robert снимио прва два албума. Tрио први пут стиже у Србију, појачан феноменалним DJ Sundance.

 

„Недостајао ми је клавир“, каже Glasper једноставно, објашњавајући свој повратак акустичном триу.

 

 

Последњих година, потпуно се фокусирао на клавијатуре, док је снимао и на турнеје ишао са својимExperiment бендом. Овај пројекат му је донео невероватан успех: Гремија за оба Black Radio албума и висок пласман на Billboard Jazz и R&B/Hip-Hop top листама, стављајући га раме уз раме са поп звездама као што су Drake, Rihanna и Justin Timberlake.

 

За београдску публику Glasper ће, између осталог, извести нумере са албума  “Covered”, снимљеног у интимној атмосфери историјског  “Studia A” у Capitol Records и осмишљен тако да Glasperovim новим фановима, приближи његов џез звук.

 

 

На листи се налазе песме хип-хоп и R&B звезда као што су Kendrick Lamar, Musiq Soulchild, John Legend i Bilal, уз џез стандард "Stella By Starlight", мелодије Radioheada и Joni Mitchella, заједно са узбудљивом сарадњом са легендарним певачем и активстом, Harry Belafonte. Двa Glasperova оригинала на албуму укључују обраду песме "I do not even care", која се на албуму “Black Radio 2” појавила као бонус нумера у сарадњи са Macy Gray и Jean Grae.

 

„Нисам желео да се вратим у трио да бих одсвирао гомилу стандарда или оригиналних џез композиција, јер бих тако изгубио велики број фанова који сам освојио свирајући мејнстрим R&B", објашњава Glasper. "Тако сам се одлучио на злтну средину, враћајући се у клавирски трио, али уз обраде песама својих колега из различитих жанрова, што је нешто што никада раније нисам радио. Овај албум ће задовољити апетите и моје џез публике, али и оне која воли  R&B и Hip-Hop. Веома поштујем и ценим момке који свирају у мом акустичном триу, уз њих се музички осећам одлично. Видимо се у Београду, поручује Гласпер. 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 26 октобар 2017 10:07
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015